Home » News » Olje ned 3. dag ettersom industridata tyder på episk amerikansk råoljeproduksjon

Olje ned 3. dag ettersom industridata tyder på episk amerikansk råoljeproduksjon

News Team

Råoljeprisene falt for tredje dag på rad da handelen startet i Asia torsdag, som svar på en rapport fra industrigruppen API om at det største ukentlige råoljelagret bygget på åtte måneder kan ha funnet sted i USA forrige uke.

Etter mandagens prisoppgang på 4 % på bakgrunn av det verste utbruddet på flere tiår med kamper mellom israelske og palestinske tropper som vakte bekymring for oljeeksport fra Midtøsten, har råoljemarkedene fått en unaturlig, uhyggelig ro de siste to dagene. ble klart at markedet kan ha overreagert på krisen.

Som sådan ga råoljeprisene tilbake mer enn 3 % av disse gevinstene de siste 48 timene, spesielt etter en Reuters-rapport om at Saudi-Arabias statlige oljeselskap hadde informert minst fire raffinerier i Nord-Asia om at de ville forsyne dem med hele kontraktsmessige volumer nominert til november.

Løftet fra Saudi Aramco (TADAWUL:2222) stred mot selve delen av det Riyadh offentlig hadde fortalt globale oljemarkeder – at dets prioritet handlet om å holde markedet stramt, ikke å forsikre at forsyninger var sjenerøst tilgjengelig når det var nødvendig.

Onsdag ble optikken for oljemarkedet ytterligere forverret etter at API, eller American Petroleum Institute, rapporterte at amerikanske råoljelagre muligens steg med nesten 13 millioner fat forrige uke i det som kan være det høyeste bygget siden februar.

Torsdag ettermiddag i Singapore, New York-handlet West Texas Intermediate, eller WTI, var råolje for levering i november ned 31 cent, eller 0,4 %, til $83,18 per fat innen 12:40 i Singapore (00:40 østlig amerikansk tid). Fra mandagens høyeste på $87,24 hadde den amerikanske referanseindeksen for råolje falt til et lavpunkt på $82,78 i den siste økten.

“Å gå inn i den nye handelsdagen, vil det å bevege seg under $82,35 øke bearish bias med neste støtte (være) på det laveste (av) forrige uke, på $81,56,” sa markedsanalytiker Greg Michalowski i et innlegg på ForexLive-forumet.

En super bullish fortelling til en mistenkt på 3 dager

London-omsatte Brent-olje for den mest aktive desemberkontrakten var ned 22 cent, eller 0,3 %, til $85,60 i den siste økten. På mandag nådde Brent et maksimum på $89,00, men torsdag nådde det et minimum på $85,19.

“Den eneste markedsnarrativet hadde gått fra en super bullish til mistenkt på bare tre dager,” sa John Kilduff, partner i New York energihedgefond Again Capital.

Bortsett fra forrige ukes enorme råkonstruksjon, sa API at lagrene av bensin – det nr. 1 amerikanske drivstoffproduktet – steg med 3,645 millioner, noe som bidro til forrige ukes økning på 3,946 millioner, sa API.

Det eneste virkelige positive elementet i API-rapporten var fallet på 3,535 millioner fat for destillater – et råmateriale for diesel og oppvarmingsdrivstoff – sammenlignet med forrige ukes oppbygging på 0,349 millioner.

API noterte også et fall på 0,547 millioner fat i lagringsnivåene ved leveringsstedet i Cushing, Oklahoma for amerikansk råolje, mot forrige ukes økning på 0,705 millioner. Den forrige ukens bygging var den første på måneder for Cushing. Frem til den uken hadde det vært frykt for at Cushing-lagrene kunne falle til så kritisk lave nivåer som ville komplisere flere uttak fra lagringssenteret.

API-numrene fungerer som en forløper til offisielle lagerdata om det samme som kommer fra US Energy Information Administration på torsdag.

For forrige uke forventer analytikere sporet av Investing.com at EIA vil rapportere et råoljelagrefall på 0,37 millioner fat, mot reduksjonen på 2,224 millioner fat rapportert i løpet av uken til 29. september.

På bensinlagerfronten er konsensus for en uavgjort på 1,5 millioner fat over hoppet på 6,481 millioner fat i forrige uke. Automotive drivstoff bensin er nr. 1 amerikanske drivstoff produkt.

Med destillatlagre er forventningen til et fall på 1,5 millioner fat mot forrige ukes fall på 1,269 millioner. Destillater raffineres til fyringsolje, diesel til lastebiler, busser, tog og skip og drivstoff til jetfly.

Source: https://buystocks.co.uk/news/oil-down-3rd-day-as-industry-data-suggests-epic-us-crude-build/