Home » News » Oljeprisene hopper, amerikanske aksjefutures synker etter rapporter om eksplosjoner hørt i Iran.

Oljeprisene hopper, amerikanske aksjefutures synker etter rapporter om eksplosjoner hørt i Iran.

News Team

Råoljeprisene hoppet og amerikanske aksjefutures sank torsdag kveld etter rapporter om eksplosjoner i en by i det vestlige Iran, midt i frykt for en større konflikt mellom Israel og Iran.

West Texas Intermediate-olje for levering i mai steg på et tidspunkt mer enn 4 %, mens June Brent-olje den internasjonale referansen steg mot $90 per fat.

Futures på amerikanske aksjeindekser sank, med Dow Jones Industrial Average-futures ned mer enn 300 poeng, og S&P 500-futures og Nasdaq-100-futures hver på mer enn 1 %.

Prisen på gull steg så mye som 1 %, før den falt tilbake til en gevinst på 0,3 %, til 2405 dollar per unse.

Associated Press rapporterte at kommersielle flyvninger hadde omdirigert ruter tidlig fredag morgen, lokal tid, over vestlige Iran, og kommersielle flyvninger i Teheran ble satt på bakken. De semioffisielle nyhetsbyråene Fars og Tasnim hevdet at det hadde vært “eksplosjoner” over byen Isfahan, der Iran har en stor flybase og atomanlegg.

CBS News rapporterte at israelske missiler hadde truffet mål i Iran, med henvisning til to amerikanske tjenestemenn. Det var også ubekreftede rapporter om eksplosjoner i Irak og Syria, hjemmet til Iran-støttede militser.

Et slikt grep kan øke spenningen i Midtøsten ytterligere, og risikere en fullstendig krig mellom Iran og Israel.

Stephen Innes, administrerende partner i SPI Asset Management, skrev torsdag kveld at rapporter om det tilsynelatende angrepet «har utløst et betydelig skifte ut av risikoaktiva og inn i trygge havn-investeringer».

Hvis rapportene er nøyaktige, “tydeligvis tar Israel lite hensyn til USAs deeskaleringsetterspørsel, og nå griper frykten for eskalering som kommer ut av kontroll risikomarkedene,” skrev han.

Allerede forhøyet av kampene i Gaza, har Midtøsten-spenningen vært enda høyere de siste par ukene etter et tilsynelatende israelsk luftangrep på Irans ambassade i Damaskus, Syria, som Iran sa drepte to generaler. Iran gjengjeldte sist helg med en sperring på mer enn 300 missiler og droner som ble skutt opp fra landets hjemland mot Israel. De aller fleste ble skutt ned av Israel og dets allierte, inkludert USA, og skader og tap var begrenset.

Tidligere denne uken oppfordret president Joe Biden til tilbakeholdenhet etter angrepet, i håp om å løse spenningene med diplomatiske midler.

Source: https://buystocks.co.uk/news/oil-prices-jump-u-s-stock-futures-sink-on-reports-of-explosions-heard-in-iran/