Home » News » Onsdagens markedsoppsummering med fokus på 5 aksjer

Onsdagens markedsoppsummering med fokus på 5 aksjer

  • Analytikere har nedgradert Starbucks etter resultater for første kvartal 2022
  • T-Mobile legger ut blandede resultater ettersom analytikere fortsatt er positive til Google
  • Meta Platforms Q4-resultater skuffer ettersom Thermo fisher slår estimatene

Analytikere nedgraderer Starbucks til tross for solide resultater for første kvartal 2022

Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX ) aksjer er under press til tross for at selskapet rapporterte solide resultater for første kvartal tirsdag. Totale inntekter vokste med 21,4 % år til år til 8,1 milliarder dollar, og overgikk forventningene, og selskapet rapporterte ikke-GAAP-inntekter per aksje på 0,72 dollar.

Goldman Sachs reviderer sin rating i aksjen fra Kjøp til Hold da selskapets oppside virker begrenset på grunn av pågående kostnadspress på tvers av alle segmenter. Morgan Stanley kuttet også kursmålet på aksjen fra $115 til $107.

T-Mobile rapporterer blandede resultater for fjerde kvartal 2021

T-Mobile US Inc. (NASDAQ: TMUS)-aksjen steg 10 % etter timer etter 4. kvartal 2021-inntjeningen slo veiledningen. Selskapet tjente $0,34 per aksje i 4. kvartal, en nedgang fra $0,6 rapportert for ett år siden. Ledelsen sa at nedgangen var relatert til Sprint-fusjonen.

Omsetningen var 20,8 milliarder dollar, en økning på 5,5 prosent fra år til år. Analytikere i FactSet-undersøkelsen hadde spådd en inntjening på 0,13 dollar per aksje og en omsetning på 21,1 milliarder dollar.

Alphabet opp 8 % i forhold til forventet resultat i fjerde kvartal

Aksjene til Googles morselskap Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) er opp 8 % i løpet av en uke etter spådommer om at selskapet vil slå anslagene for 4. kvartal for både omsetning og inntjening. Selskapet har overgått forventningene for begge beregningene de siste fire kvartalene, og trenden vil sannsynligvis fortsette.

Analytikere har et positivt syn på aksjen. For eksempel tildelte JMP Securities-analytiker Andrew Boone aksjen en Buy-rating med et kursmål på $3 300. Samtidig har Evercore ISIs Mark Mahaney også en Buy-rating på aksjen med et kursmål på $3500.

Meta Platforms legger ut overveldende resultater for fjerde kvartal 2021

Meta Platforms Inc. (NASDAQ: FB ) aksjer falt 20 % etter timer på onsdag etter at sosiale medier-giganten la ut overveldende resultater for fjerde kvartal 2021 og ga skuffende veiledning. Selskapet hadde en nettoinntekt på 10,29 milliarder dollar eller 3,67 dollar per aksje med et salg på 33,67 milliarder dollar, en vekst på 20 % på årsbasis. Analytikere i FactSet-undersøkelsen hadde forventet at selskapet skulle rapportere en EPS på 3,85 dollar med en omsetning på 33,4 milliarder dollar.

Thermo Fisher slår konsensusinntekter og salgsanslag for fjerde kvartal 2021

Thermo Fisher Scientific-aksjen (NYSE: TMO) steg etter kunngjøringen av resultater for fjerde kvartal 2021 som slo konsensusanslag. Selskapet rapporterte GAAP EPS på $4,17 med en justert EPS på $6,54, mens salget var $10,7 milliarder. Analytikere hadde guidet inn en inntjening på 4,94 dollar per aksje i omsetningen på 8,84 milliarder dollar.