Home » News » Pfizer-aksjen faller på grunn av rettslige bekymringer knyttet til Zantac halsbrannmedisin

Pfizer-aksjen faller på grunn av rettslige bekymringer knyttet til Zantac halsbrannmedisin

Zantac, også solgt som ranitidin, ble trukket fra markedet i 2020 etter en studie som antydet at den inneholdt en kreftfremkallende urenhet.

Pfizer Inc. (NYSE: PFE)-aksjen falt ned torsdag på grunn av investorbekymring over potensielle rettssaker knyttet til den populære, men nå avviklede halsbrannbehandlingen kjent som Zantac.

Et notat fra Deutsche Bank, publisert torsdag, antydet at selskaper som markedsførte Zantac kunne være erstatningsansvarlige hvis verserende saker konkluderer med at det ble solgt til forbrukere til tross for dets nå dokumenterte koblinger til kreft.

US Food & Drug Administration trakk Zantac fra hyllene i 2020 etter tester som indikerte høye nivåer av nitrosodimethylamine, eller MDMA, et kjent kreftfremkallende stoff, med henvisning til risikoen for at ranitidin (dets generiske legemiddelnavn) “når det ble lagret ved høyere enn romtemperatur… kan føre til forbrukereksponering for uakseptable nivåer av urenheter.”

Pfizer markedsførte Zantac mellom 2000 og 2006 og eier for tiden en eierandel på 25 % i Haleon, forbrukerhelsedivisjonen spunnet ut av GSK Plc tidligere i år. Haleon, GSK og Frankrikes Sanofi ble alle navngitt av analytikere i selskaper som kan stå overfor Zantac-relatert rettsrisiko.

“En rekke søksmål har blitt anlagt mot Pfizer i forskjellige føderale og statlige domstoler med påstand om at saksøkere utviklet forskjellige typer kreft, eller står overfor en økt risiko for å utvikle kreft, angivelig som et resultat av inntak av Zantac,” sa Pfizer i sin mest -nylig 10-K innlevering til Securities and Exchange Commission.

“Det betydelige flertallet av disse sakene nevner også andre tiltalte som historisk har produsert og/eller solgt Zantac. Pfizer har ikke solgt Zantac siden 2006, og bare solgt en OTC-versjon av produktet,” la innleveringen til.

Pfizer-aksjen ble markert 3,6 % lavere tidlig på ettermiddagshandelen torsdag, og byttet hender til $48,14 hver. GSKs USA-noterte aksjer falt 9,7 % til 34,58 dollar hver mens Haleon var ned 5,5 % til 6,16 dollar hver.

Pfizer postet rekordinntekter for andre kvartal sent i forrige måned, samtidig som den løftet resultatprognosen for hele året høyere, midt i forbedret salg av Covid-behandlingen og vaksinene.

Pfizer tjente 2,04 dollar per aksje for de tre månedene som endte i juni, med inntekter som steg 46,2 % til rekordhøye 27,42 milliarder dollar. Rundt 8,85 milliarder dollar av Pfizers totale inntekter kom fra salg av Comirnaty-vaksine, mens Paxlovid bidro med 8,1 milliarder dollar.

Når vi ser inn i regnskapsåret 2022, løftet Pfizer den nedre delen av sin justerte inntjeningsguiding med 5 cent per aksje, og anslår nå et område på mellom $6,30 til $6,45 per aksje.