Home » News » Rekordordre, sterkt salg driver sterkt 2. kvartal for Siemens Energy

Rekordordre, sterkt salg driver sterkt 2. kvartal for Siemens Energy

News Team

Siemens Energy, som leverer utstyr og tjenester til kraftsektoren, leverte salgsprognoser for andre kvartal og løftet inntektsutsiktene, ettersom sterk etterspørsel presset firmaets ordrebok forbi 100 milliarder euro (110 milliarder dollar).

Salget i januar-mars kvartalet økte med 24 % til 8 milliarder euro, og slo Refinitiv-estimatet på 7,4 milliarder og ansporet konsernet til nå å forvente at inntektene vil vokse 10–12 % i år, opp fra 3–7 % tidligere.

“Sterke ordrer bekrefter vår meget gode posisjonering i markedene for energiomstillingsteknologier, som kraftproduksjon og -overføring,” sa administrerende direktør Christian Bruch.

Med 102 milliarder euro nådde konsernets ordrereserve et nytt høydepunkt i slutten av mars, styrket av enhetene for gasstjenester og nettteknologi samt den slitende vindturbindivisjonen Siemens Gamesa.

«Vi har den største ordreboken vi noen gang har hatt», sa Bruch og pekte på det positive miljøet for energiteknologi i kjølvannet av gunstig lovgivning i USA og Europa, inkludert inflasjonsreduksjonsloven.

Dette førte til en ordreøkning på 56 % i andre kvartal, drevet av Europa og USA, sa Siemens Energy.

Aksjene i selskapet, som lager og vedlikeholder gass- og vindturbiner samt omformerstasjoner, steg 2,3 % til toppen av Tysklands blue chip-indeks.

Pågående problemer i vindturbindivisjonen hadde fortsatt en negativ innvirkning på fortjenesten, og Siemens Energy forventer nå at profittmarginen før spesielle elementer kommer inn i den nedre enden av målområdet 1–3 %.

Siemens Energy nevnte forsyningskjedeproblemer, opptrappingen av offshoreaktiviteter og tapsbringende gamle kontrakter hos den spanskbaserte vindturbinprodusenten som årsaker til de pågående problemene.

Dette forårsaket et kvartalstap på 374 millioner euro i divisjonen.

Samlet sett svingte Siemens Energy fortsatt til et overskudd i andre kvartal før spesielle poster på 41 millioner euro, hjulpet av sine andre divisjoner – inkludert gasstjenester og nettteknologi – sammenlignet med et tap på 49 millioner euro i samme periode i fjor.

Source: https://buystocks.co.uk/news/record-orders-strong-sales-drive-strong-q2-for-siemens-energy/