Home » News » SET og SGX Group lanserer i fellesskap 3 DR-er på AOT-CPALL-PTTEP for å begynne å handle på SGX 30. mai

SET og SGX Group lanserer i fellesskap 3 DR-er på AOT-CPALL-PTTEP for å begynne å handle på SGX 30. mai

Børsen i Thailand (SET) og Singapore Exchange (SGX Group) har tatt et betydelig steg i det første samarbeidet under Thailand-Singapore DR Linkage-prosjektet, som gir investorer tilgang til noterte verdipapirer fra begge børser via depotbevis (DR) handel kl. hjemmemarkedene deres. De tre første DR-ene med thailandske børsnoterte verdipapirer som underliggende aktiva, nemlig Airports of Thailand (AOT), CP All (CPALL) og PTT Exploration and Production (PTTEP) ble lansert i dag på SGX. Samarbeidet anses som en forbedring av potensialet og attraktiviteten til thai-noterte selskaper i det regionale markedet ved å koble utenlandske investeringer til thailandske aksjer.

SET-president Pakorn Peetathawatchai sa at SET og SGX Group har inngått et memorandum of understanding (MoU) under prosjektet “Thailand-Singapore DR Linkage”, som forbinder handelen med DR-er mellom Thailand og Singapore for å utvide investeringsmuligheter og gjøre det praktisk. for investorer å få tilgang til børsnoterte verdipapirer fra ett marked direkte til det andre i lokal valuta, i tråd med SETs strategiske plan.

«Det thailandske kapitalmarkedet har mange børsnoterte selskaper med høyt potensial som er på radaren til utenlandske investorer. DR-ene på tre thai-noterte underliggende verdipapirer består av AOT, CPALL og PTTEP. Disse bedriftene er i virksomheter med konkurranseevne og et betydelig bidrag til vekst i bruttonasjonalproduktet. Lanseringen av DR markerer en betydelig milepæl for produktkoblingen på tvers av landegrensene, der den fremmer thailandske børsnoterte selskaper til å skille seg mer ut i øynene til ASEAN og globale investorer gjennom Singapore, som er et av investeringsknutepunktene i regionen,” la Pakorn til. .

SGX Group administrerende direktør Loh Boon Chye sa: “Det har vært en spennende reise for oss å jobbe sammen med SET for å bringe vår SDR under DR-koblingen til realisering. ASEAN fremstår i økende grad som et investeringstema blant investorer. Med større tilkobling mellom Singapore og Thailand kan investorer nå utvide investeringshorisonten og delta i vekstpotensialet til ASEAN. Jeg er optimistisk at SDR vil stimulere til økt deltakelse på tvers av landegrensene og skape mer liv i kapitalmarkedene våre, og at DR Linkage skal være katalysatoren for å utløse ytterligere samarbeid mellom børser i denne regionen.»

SET og SGX Group har i fellesskap avduket Thailand-Singapore DR Linkage-prosjektet siden september 2021. Det regnes som det første samarbeidet mellom ASEAN-børser for å koble DR-produkter. Investorer kan handle DR-ene via verdipapirselskaper på hjemmemarkedet med lokal valuta. Handelen er underlagt reglene i landet der DR-ene er registrert.

For øyeblikket er det 12 DR-er oppført på SET; disse DR-ene representerer både utenlandske aksjer og ETF-er notert på børsene i Kina og Hong Kong, og Ho Chi Minh-børsen. I tillegg har SET nylig lansert to Fractional DRs på Nasdaq-noterte aksjer: Tesla Inc og Apple Inc som underliggende verdipapirer, for å utvide investeringsmulighetene med et marginalt beløp for investorer, spesielt de som er små. DR-handelsvolumet nådde THB 14 milliarder (ca. USD 410 millioner) for de fire første månedene av 2023, en betydelig økning på 31 prosent i forhold til samme periode året før.

Source: https://buystocks.co.uk/news/set-and-sgx-group-jointly-launch-3-drs-on-aot-cpall-pttep-to-start-trading-on-sgx-on-may-30/