Home » News » SoftBank-aksjer feide opp i AI-chip-vanvidd foran Arm IPO

SoftBank-aksjer feide opp i AI-chip-vanvidd foran Arm IPO

News Team

SoftBank Group Corps aksjer hoppet 5% i tidlig fredag handel da teknologiinvestoren – som forbereder et børsnotering av brikkedesigner Arm – ble fanget opp i et vanvidd for halvleder- og kunstig intelligens-relaterte aksjer.

Det japanske konglomeratet, som har blitt rammet av den fallende verdien på teknologiporteføljen, har sett aksjene sine steget 17 % siden forrige ukes stenging.

Likevel er de bare opp 6,4 % hittil i år, sammenlignet med 172 % for USA. chipmaker Nvidia Corp – en forventet mottaker av investeringer i AI – og 39% i Philadelphia SE Semiconductor Index.

Fredag passerte SoftBank det psykologiske nivået på 6000 yen for første gang siden februar.

“vi uttrykte et syn på at SBG-aksjen vil stige foran ARM-børsnoteringen senere på året… Men gitt (markedets) fascinasjon for halvaksjer, tror vi det er fornuftig å flytte tidlig,” skrev Iefferies-analytiker Atul Goyal i en kundenotat, som oppgraderer sin anbefaling om aksjen til “kjøp”.

Andre mottakere av entusiasme for chip-relaterte aksjer inkluderer utstyrsprodusentene Advantest Corp og Tokyo Electron Ltd, som har steget henholdsvis 109 % og 50 % hittil i år.

SoftBank-sjef Masayoshi Son, som har hevdet at fremveksten av kunstig intelligens driver investeringene hans, har også blitt fanget opp i nylig entusiasme for generativ AI, som talsmenn sammenligner med ankomsten av internett.

“Han føler at ‘endelig min tid er kommet’,” sa SoftBank finansdirektør Yoshimitsu Goto til journalister på en resultatorientering forrige måned.

Source: https://buystocks.co.uk/news/softbank-shares-swept-up-in-ai-chip-frenzy-ahead-of-arm-ipo/