Home » News » S&P 500, Nasdaq hakkete ettersom høyere obligasjonsrenter veier.

S&P 500, Nasdaq hakkete ettersom høyere obligasjonsrenter veier.

News Team

Referanseindeksen S&P 500 og Nasdaq kjempet for retning i tidlig handel mandag etter at statsrentene steg på stigende spill om at den amerikanske sentralbanken kunne utsette rentekutt i år.

Hawkish-kommentarer fra sentralbanktjenestemenn i forrige uke og sterkere enn ventet produksjons- og jobbrapporter pekte på en robust amerikansk økonomi, noe som lettet presset på Fed for å kutte renten raskt.

Amerikanske aksjer registrerte ukentlige tap på fredag da handelsmenn reduserte forventningene til tidspunktet for rentekutt. De ser nå en sjanse på rundt 51 % for at Fed kunngjør sitt første rentekutt i juni, ifølge CME FedWatch Tool, ned fra omtrent 58 % i begynnelsen av forrige uke.

Markedet har også redusert forventningene om mer enn tre rentekutt i år, fra mellom tre og fire for noen uker siden, ifølge LSEG-data.

“Mange mennesker prøver å være altfor optimistiske med et rentekutt i Fed. Det gir liksom ikke mening,” sa Michael Matousek, hovedforhandler i US Global Investors Inc.

“Vi har sett økonomiske tall de siste ukene. Det er ikke varmt, men det går fortsatt sterkt. Så hvorfor vil du kutte renten?”

Renten på 10-årige statsobligasjoner steg til sitt høyeste nivå siden november i fjor, og presset aksjer, og var sist på 4,417 %. [US/]

Markedsfokuset skifter nå til marsavlesningen av den amerikanske konsumprisindeksen (KPI), som kommer senere i uken, som forventes å vise en økning i overordnet inflasjon til 3,4 % fra 3,2 % i februar.

Også på radaren er utgivelsen av referater fra Feds siste møte, der den holdt seg til veiledningen om tre rentekutt i 2024.

Investorer venter på kommentarer fra Chicago Fed-president Austan Goolsbee og hans Minneapolis-kollega Neel Kashkari senere på dagen for politiske signaler.

I mellomtiden hevet Wells Fargo sitt årssluttmål for referanseindeksen S&P 500 til 5.535 – den høyeste blant Wall Street-meglerhusene – fra sin forrige prognose på 4.625.

For å dempe noen tap, steg Tesla 4,6 % etter at administrerende direktør Elon Musk sa at selskapet ville avduke Robotaxi 8. august.

Klokken 9:49 ET var Dow Jones Industrial Average opp 72,78 poeng, eller 0,19 %, til 38 976,82, S&P 500 var opp 0,83 poeng, eller 0,02 %, til 5 205,17, og Nasdaq Composite var opp 2409,409 poeng. %, ved 16 262,76.

Åtte av de 11 S&P 500-sektorene gikk videre, med forbrukernes skjønnsmessige ledende gevinster, mens informasjonsteknologi førte til nedgang.

Cryptocurrency-relaterte aksjer avanserte, sporer stigende bitcoin-priser. Exchange-operatøren Coinbase Global, kryptogruvearbeideren Marathon Digital og programvarefirmaet MicroStrategy la til mellom 8,2 % og 11,2 %.

Fremskrittsutstedelser oversteg nedgangene med et forhold på 2,60 til 1 på NYSE og med et forhold på 1,74 til 1 på Nasdaq.

S&P-indeksen registrerte 15 nye 52-ukers høyder og ett nytt bunnfall, mens Nasdaq registrerte 46 nye topper og 33 nye bunner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-nasdaq-choppy-as-higher-bond-yields-weigh/