Home » News » Tencent, Alibaba-inntektene holder nøkkelen til $44 milliarder China Tech Run

Tencent, Alibaba-inntektene holder nøkkelen til $44 milliarder China Tech Run

News Team

Ettersom landets store teknologifirmaer begynner å rapportere resultat for tredje kvartal denne uken, er forventningene at Tencent vil vise sterk vekst gitt kostnadsreduksjoner og et vennligere reguleringsklima for spill som også er til fordel for rivalen NetEase Inc. Alibaba (NYSE: BABA), men sannsynligvis fortsatte å lide av en bredere nedgang i forbruket som også presset konkurrenten JD.com Inc..

Sektoren har gått bedre enn Kinas bredere aksjemarked i år, takket være mer robust inntjening som gjorde den til et av de få lyspunktene i verdens nr. 2 økonomi. Momentumet fikk enda et løft denne måneden midt i avkjølende spill på amerikanske renteøkninger, og løftet den samlede markedsverdien til selskaper i Hang Seng Tech-indeksen med 44 milliarder dollar.

“Internettinntekter har vært det skinnende punktet for de to foregående kvartalene takket være tidligere kostnadsreduksjonsinnsats og relativt lave markedsforventninger,” sa Xiadong Bao, fondsforvalter ved Edmond de Rothschild Asset Management i Paris. “Det vil definitivt bidra til å løfte følelsen ytterligere hvis de fortsetter å rapportere bedre enn forventet resultater og gi konstruktiv veiledning.”

Tencents salg økte sannsynligvis med 11 % fra året før i juli-september kvartalet, noe som førte til et hopp på 24 % i driftsresultatet, spår Morgan Stanley, og tilskriver den solide ytelsen delvis økende spillinntekter etter lanseringen av to nye titler. Det Shenzhen-baserte firmaet skal etter planen offentliggjøre sine resultater onsdag.

Tilsvarende forventer analytikere at sterk spilletterspørsel vil øke NetEases omsetning i tredje kvartal med 12 %, det raskeste tempoet på over ett år, viser Bloomberg-kompilerte data. Inntektene til selskapet med hovedkontor i Hangzhou kommer torsdag.

Det er et oppsidepotensial for Internett-aksjer ettersom nedjusteringer av salgsutsiktene deres sannsynligvis nærmer seg slutten, skrev Goldman Sachs Group Inc.-strateg Ronald Keung i et notat. Vedvarende inntjeningsvekst momentum og et stabilisert regulatorisk miljø med godkjenning av nye spilllisenser er også medvind, la han til.

Opsjonsposisjonering på Tencent antyder at tradere har økt bullish innsatser på aksjen de siste to ukene, med Bloomberg-kompilerte data som viser etterspørselen etter såkalte out-of-the-money calls registrerer en større økning i forhold til puts.

Til sammenligning er analytikere fortsatt forsiktige med e-handelsgiganter som Alibaba og JD.com, ettersom den kinesiske forbrukeren fortsetter å stramme vesken i en svekket økonomi. Anemisk etterspørsel har gjort bransjens hardhendte konkurranse enda verre.

Alibaba, hvis inntekter kommer på torsdag, vil sannsynligvis rapportere 8,2 % i inntektsvekst for septemberkvartalet etter at analytikere har senket estimatene sine den siste måneden. Rival JD.com på onsdag forventes å rapportere en salgsvekst på rett over 1 % for perioden.

“Investorer forventer mangelfulle avlesninger fra Alibaba og JD.com siden det ikke bare er en svak forbrukshistorie i Kina, men også intensivert sektorkonkurranse fra slike som PDD og Kuaishou,” sa Vey-Sern Ling, administrerende direktør i Union Bancaire Privee. “Men med deres nåværende verdivurderinger ser jeg ikke at noen av selskapene handles lavere. Det betyr bare at det vil ta lengre tid før aksjekursen gjenoppretter seg.»

Source: https://buystocks.co.uk/news/tencent-alibaba-earnings-hold-key-to-44-billion-china-tech-run/