Home » News » Tesla-aksjene stuper på grunn av bekymring for minkende etterspørsel etter elbiler

Tesla-aksjene stuper på grunn av bekymring for minkende etterspørsel etter elbiler

News Team

Tesla (NASDAQ: TSLA) sin aksje har tatt en kraftig nedtur, og tapt nesten 20% i verdi de siste to ukene, noe som markerer et betydelig slag for elbilsektoren (EV). Denne bratte nedgangen ble utløst av Teslas egne reviderte vekstforventninger som ble annonsert under resultatoppfordringen for tredje kvartal 18. oktober, som fikk selskapets aksjer til å falle over 17 %, og utslettet omtrent 130 milliarder dollar fra markedsverdien.

Fallet i Teslas aksjeverdi har blitt ytterligere forsterket av pessimistiske prognoser fra globale bilprodusenter og Wall Street-analytikere. I tillegg har advarsler fra viktige bransjeaktører som Panasonic (OTC:PCRFY) Holdings Corp., en EV-batteriprodusent, og ON Semiconductor (NASDAQ:ON) Corp., en brikkeprodusent, bidratt til den økende bekymringen om fremtiden til EV-en. industri.

Disse faktorene har alvorlig påvirket aksjer i den amerikanske bilindustrien, som allerede sliter med fagforeningers lønnsforhandlinger. Den siste utviklingen har ført til økt gransking av den enorme kapitalen som har blitt strømmet inn i elbilsektoren.

Analytikere hos Morgan Stanley (NYSE:MS) understreket at denne betydelige investeringen i elbilindustrien potensielt kan føre til verditap. De pekte på eskalerende kostnader, fallende priser, stigende renter og en avtagende etterspørsel som medvirkende faktorer til denne potensielle verdiødeleggelsen.

InvestingPro Insights

Ved å trekke på sanntidsdata fra InvestingPro, står Teslas markedsverdi på robuste 653,78 milliarder dollar, til tross for den nylige nedgangen. Selskapets P/E-forhold er høyt på 59,71, noe som gjenspeiler en sterk investorsentiment mot elbilgiganten. I tillegg har selskapet sett en omsetningsvekst på 28,13 % de siste tolv månedene fra og med 3. kvartal 2023, noe som bekrefter dets solide økonomiske resultater.

Når det gjelder InvestingPro Tips, er Tesla kjent for å gi høy avkastning på investert kapital og ha mer kontanter enn gjeld på balansen. Disse faktorene understreker selskapets økonomiske helse og sterke operasjonelle effektivitet. Det er imidlertid viktig å merke seg at Teslas aksjekursbevegelser kan være ganske volatile, noe den nylige nedgangen viser. Selskapets aksjer har også klart seg dårlig den siste måneden, noe som stemmer overens med dagens markedssituasjon.

InvestingPro tilbyr en mengde ekstra tips og innsikt som kan hjelpe investorer med å navigere i det komplekse landskapet med å investere i selskaper som Tesla. For eksempel er det 21 ekstra tips tilgjengelig for Tesla på InvestingPro-plattformen, som hver gir et unikt perspektiv på selskapets økonomiske utsikter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-plummet-amid-concerns-of-dwindling-ev-demand/