Home » News » Tesla-aksjer fall når amerikanske påtalemyndigheter fokuserer på potensielle verdipapirer og overføringssvindel.

Tesla-aksjer fall når amerikanske påtalemyndigheter fokuserer på potensielle verdipapirer og overføringssvindel.

Tesla står overfor en føderal etterforskning av potensielle verdipapirer og svindel knyttet til påstandene om selvkjørende teknologi.

Amerikanske påtalemyndigheter etterforsker etter sigende Tesla (NASDAQ: TSLA) for potensielle verdipapirer og ledningssvindel relatert til deres elektriske kjøretøys selvkjørende evner. Sonden, som involverer selskapets autopilot og full selvkjørende systemer, tar sikte på å finne ut om Tesla villedet investorer om de sanne egenskapene til disse funksjonene.

Til tross for offentlige uttalelser fra Tesla og dens administrerende direktør, Elon Musk, som antyder at bilene kan kjøre seg selv, er ikke systemene helt autonome og krever at sjåførene forblir engasjerte.

Autopilot og komplette selvkjørende systemer under gransking

Undersøkelsen fokuserer på Teslas Autopilot og Full Self-Driving-systemer, som gir assistanse med styring, bremsing og filskifte, men som ikke tilbyr fullstendig autonomi.

Aktor undersøker om Tesla begikk verdipapirsvindel ved å komme med falske eller villedende uttalelser til investorer om mulighetene til disse systemene.

I tillegg dekker sonden påstander om ledningssvindel som involverer villedende kommunikasjon angående sjåførassistansefunksjonene. Securities and Exchange Commission (SEC) undersøker også Teslas representasjoner av disse systemene overfor investorer.

Bredere kritikk av Teslas praksis

Utover den nåværende etterforskningen har Tesla møtt kritikk på ulike fronter. Selskapet har blitt anklaget for å fremme en problematisk arbeidsplasskultur, engasjere seg i tvilsom forretningspraksis og neglisjere sikkerhet og yrkesmessige farer.

Kritikere har påstått at Tesla har brukt villedende markedsføringstaktikker, gitt uoppfylte løfter og engasjert seg i uredelige aktiviteter, spesielt angående selvkjørende teknologi og bærekraftspåstander. Rapporter og søksmål knyttet til plutselig utilsiktet akselerasjon, bremsefeil og problemer med kjøretøykvalitet har også dukket opp. Dessuten har Teslas forhold til ansatte og fagforeninger vært anstrengt, med rapporter om høy turnover, dårlig behandling og anti-fagforeningsaktiviteter.

Selskapet har også møtt anklager om miljømessig uredelighet, upassende bruk av kryptovalutaer og manglende overholdelse av åpen kildekode-lisenser.

TSLA-lysbilder i forhåndsmarked

Ettersom etterforskningen av Teslas selvkjørende systemer fortsetter, har selskapets aksjekurs opplevd en nedgang.

Fra den siste oppdateringen lukket Teslas aksje på $177,81, noe som representerer en nedgang på $6,95 eller -3,76%. I førmarkedshandel var prisen notert til $172,00, ned med $5,81 eller -3,27%.

Resultatet av den pågående etterforskningen av Teslas autopilot- og full-selvkjørende systemer, så vel som den bredere kritikken selskapet står overfor, kan ha betydelige implikasjoner for dets omdømme, investortillit og utsikter i det svært konkurranseutsatte elbilmarkedet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-dip-as-us-prosecutors-focus-on-potential-securities-and-wire-fraud/