Home » News » Tesla, Ford blant de mest shortede aksjene i 2023 – Hazeltree

Tesla, Ford blant de mest shortede aksjene i 2023 – Hazeltree

News Team

Hedgefond tok flest spill mot bilselskapene Tesla (NASDAQ: TSLA), Ford (NYSE: F) og kommunikasjonsselskapet Charter Communications (NASDAQ: CHTR) i USA i fjor, sa en rapport fra dataselskapet Hazeltree torsdag.

Et kort veddemål forventer at et selskaps aksjekurs vil falle.

Disse tre selskapene, de mest shortede amerikanske large-cap-aksjene, var også på de tre øverste plassene i 2022, selv om antallet fond som satset mot Ford var lavere i 2023, sa Hazeltree. Det ga ikke størrelsen på de korte innsatsene.

Når det gjelder industrisektorer, tiltrakk teknologiselskapene flest shortposisjoner i USA, mens forbrukerprodukter og helseselskaper var de mest shortede henholdsvis mellom- og small-cap-aksjene.

“Høy inflasjon og renter kan ligge bak shortselgers fokus på forbrukersykliske aksjer,” sa Tim Smith, administrerende direktør for datainnsikt i Hazeltree, i en uttalelse.

Selskaper på listen fra Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) inkluderer den tyske produsenten av medisinsk utstyr Siemens Healthineers, Universal Music Group (AS: UMG) og det svenske private equity-selskapet EQT (ST: EQTAB), sa Hazeltree.

Det eneste navnet fra EMEA som dukket opp igjen fra 2022 var det tyske nettbaserte takeaway-matselskapet Delivery Hero, den topp shorted mid-cap aksjen i regionen i 2023, sa Hazeltree.

Commonwealth Bank of Australia (OTC: CMWAY), det japanske selskapet Advantest Corporation og teknologikonglomeratet SoftBank (TYO:9984) Group var de største short-cap-selskapene i Asia-Stillehavsregionen, heter det i rapporten.

Dataene i rapporten kommer fra Hazeltrees verdipapirfinansieringsplattform, som dekker 15 000 selskapsaksjer globalt.

Selskapene svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentarer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-ford-among-the-most-shorted-stocks-in-2023-hazeltree/