Home » News » Teslas aksjer skyter i været med 13 prosent etter å ha annonsert raskere lansering av “rimeligere” modeller.

Teslas aksjer skyter i været med 13 prosent etter å ha annonsert raskere lansering av “rimeligere” modeller.

News Team

Teslas aksjer (NASDAQ: TSLA) steg med over 13 prosent i handel etter arbeidstid, og markerte en betydelig tilbakegang fra det laveste punktet på 15 måneder.

Denne økningen kom kort tid etter at elbilprodusenten kunngjorde planer om å fremskynde lanseringen av rimeligere bilmodeller.

Til tross for den positive markedsresponsen, rapporterte Tesla en bemerkelsesverdig nedgang på 9 prosent fra året før i mars-kvartalet. Denne nedgangen representerer selskapets første inntektsfall siden COVID-19-kvartalet i 2020 og den mest betydelige nedgangen siden 2012.

«1Q hadde noe for enhver smak. Resultatene var ikke så dårlige som mange fryktet, men det gjenstår spørsmål om vekst/lønnsomhet på kort sikt. FCF svakere enn fryktet (inventar, AI capex). Akselererte nye produktlanseringer (på eksisterende linjer) og detaljer om ride-hailing-appen var uventede funksjoner,” sa Adam Jonas, aksjeanalytiker hos Morgan Stanley.

I en innlevering som ble laget på tirsdag, avduket Tesla sin strategi for å revidere sin fremtidige bilserie, med sikte på å fremskynde introduksjonen av nye modeller før den tidligere planlagte produksjonsstarten i siste halvdel av 2025.

Opprinnelig estimert til å koste $25 000, vil disse rimeligere kjøretøyene bli integrert i Teslas eksisterende produksjonslinjer. Selskapets overordnede mål er å øke produksjonen med 50 prosent sammenlignet med 2023-nivåer før det investeres i nye produksjonslinjer.

For kvartalet som ble avsluttet i mars, rapporterte Tesla en omsetning på 21,3 milliarder dollar, ned fra 23,33 milliarder dollar året før. Dette tallet falt under analytikernes gjennomsnittlige inntektsanslag på 22,15 milliarder dollar, rapporterte Reuters.

I tillegg opplevde gjennomsnittlig inntekt per levert kjøretøy i kvartalet en nedgang på nesten 5 prosent fra året før, og beløp seg til $44.926 per kjøretøy. Denne nedgangen gjenspeiler virkningen av pågående prisjusteringer implementert av Tesla.

Produksjonsvolumene opplevde også en sekvensiell nedgang, tilskrevet den tidlige fasen av Model 3-opptrappingen ved Fremont-fabrikken, fabrikkstenginger i Berlin og planlagte nedleggelser i Kina.

Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, tok opp de nylige nedbemanningene i selskapet, og beskrev dem som nødvendige for restruktureringsformål som forberedelse til neste fase av vekst. Det er forventet at disse permitteringene vil resultere i årlige besparelser på 1 milliard dollar for Tesla.

“Førsteinntrykk for oss er at administrerende direktør Musk tilfredsstiller markedet ved å akselerere nye produktlanseringer til H2 2025, og dermed utnytte eksisterende kapasitet (3munits), selv om ordlyden fra utsiktene øker risikoen for kompromisser på produktet for å akselerere lanseringene,” sa Philippe Houchois, Equity Analytiker i Jefferies.

“Samtidig er engasjementet for robotaxi urokkelig, fortsatt uten å gi klarhet om tidsramme og forretningsmodell. I mellomtiden ser kommentarer under samtalen om +ve inntektsvekst og reduksjon av varelager i Q2 noe optimistiske ut.»

Source: https://buystocks.co.uk/news/teslas-stock-skyrockets-13-per-cent-after-announcing-speedier-launch-of-more-affordable-models/