HomeNewsTopp 5 hendelser som kan flytte aksjemarkedet neste uke

Topp 5 hendelser som kan flytte aksjemarkedet neste uke

Mircea Vasiu

Uken som kommer er full av hendelser som potensielt kan utløse markedsbevegelser. Fra Ukraina-Russland-konflikten til Feds møtereferat, her er hva investorer i aksjemarkedet bør være klar over.

Neste uke er det mange viktige hendelser som kan bevege finansmarkedene. Spesielt aksjemarkedene er utsatt for å måtte håndtere en økning i volatilitet.

Både geopolitiske og økonomiske hendelser følges nøye. Investorer er klar over viktigheten av geopolitisk utvikling, og sist fredag, med noen få timer igjen av handelsuken, utløste nyhetene om at en invasjon av Ukraina av Russland er nært forestående en massiv risikoreaksjon.

I tillegg til geopolitikk, her er det som er viktig i uken som kommer:

  • Feds krisemøte
  • Feds Bullard-intervju med CNN
  • UK og Canada CPI
  • Detaljsalg i USA

Spenninger mellom Ukraina og Russland

Spenningen mellom Ukraina og Russland nådde nylig et nytt nivå. Den diplomatiske innsatsen har ikke klart å nå frem til en gjensidig løsning, og derfor endte forrige handelsuke med en advarsel fra amerikansk etterretning om at en Russisk invasjon av Ukraina er nært forestående.

Som en konsekvens utløste dette salg i det amerikanske aksjemarkedet og risiko-averse bevegelser på tvers av finansmarkedene.

Feds krisemøte

Fed har planlagt et hastemøte i morgen. Stemmer i markedet krever at Fed øker renten tidligere enn planlagt på grunn av den høyeste inflasjonen på 40 år og at Fed mister sin troverdighet. Dette møtet kan ikke ignoreres da det er ekstraordinært og kan påvirke markedene.

Feds Bullard-intervju med CNN

På mandag skal Fed- og FOMC-medlemmet Bullard  gjøre et intervju med CNN om pengepolitikk. Dette er et medlem som sjokkerte markedene forrige uke og sa at en renteøkning på 50 bp ikke bør diskonteres i mars og at 100 bp innen juni ikke er utelukket.

Storbritannia og Canada KPI

I uka som kommer får vi også inflasjonsdataene fra Canada og Storbritannia. Trenden man ser i USA vil trolig være lik i disse to landene også, ettersom den største økonomien i verden eksporterer inflasjon til sine handelspartnere.

Høyere inflasjon enn forventet kan påvirke både britiske og kanadiske aksjemarkeder.

Detaljsalg i USA

Onsdag vil amerikanske detaljsalgsdata for januar fortelle oss formen til det amerikanske forbrukermarkedet. Markedet forventer at detaljsalget vil øke med 1,8 % MoM.