Home » News » Toshiba anbefaler aksjonærer å akseptere 14 milliarder dollar. utkjøpstilbud

Toshiba anbefaler aksjonærer å akseptere 14 milliarder dollar. utkjøpstilbud

Toshiba Corp. sa torsdag at de bestemte seg for å anbefale sine aksjonærer å selge sine eierandeler i et anbudstilbud på 2 billioner yen (14,3 milliarder dollar) fra et konsortium ledet av Japan Industrial Partners Inc., et stort skritt mot den planlagte privatiseringen av den slitende teknologigiganten.

Konglomeratet stemte på et styremøte for utkjøpstilbudet i mars, men stoppet deretter med å anbefale aksjesalg til tilbudsprisen 4.620 yen per aksje, som selskapet så som lavt.

Tilbudsprisen fra konsortiet som inkluderer Tokyo-baserte JIP, Orix Corp. og Rohm Co. er bare 1,8 prosent premium til selskapets sluttaksjekurs torsdag på Tokyo-aksjemarkedet på 4540 yen.

Akihiro Watanabe, Toshibas styreleder, sa på en pressekonferanse at det forverrede forretningsmiljøet for dets 40 prosent-eide chip-tilknyttede Kioxia Holdings Corp. og mangel på andre konkurrerende tilbud ligger bak avgjørelsen.

“Vi fortsetter å stå overfor et usikkert makroøkonomisk miljø,” sa Watanabe. “Under slike omstendigheter trodde vi at JIP neppe ville heve tilbudsprisen.”

Selskapet er midt i restruktureringsarbeidet, og sliter med å komme seg etter en rekke problemer det siste tiåret, inkludert en regnskapsskandale og massive tap i sin amerikanske atomvirksomhet.

Fondsgruppen planlegger å lansere anbudstilbudet neste måned, som verdsetter Toshiba til rundt 2 billioner yen, i et forsøk på å gå privat og snu det skandalerammede konglomeratet.

Kioxia falt i minus i det siste regnskapsåret som ble avsluttet i mars, med et nettotap på 138,1 milliarder yen, ettersom chipetterspørselen etter smarttelefoner og PC-er falt.

Brikkeprodusenten og dens amerikanske jevnaldrende Western Digital Corp. er i samtaler om en fusjon, et grep som kan skape et nytt minnebrikkeselskap med en global andel på nivå med den ledende rivalen i bransjen, sa folk som er kjent med saken forrige uke.

“Kioxia er en viktig brikke” for oppkjøpsordningen, sa Watanabe. “Men vi tror det sannsynligvis ikke vil være noen drastisk endring” i verdien rundt tidspunktet anbudstilbudet starter i juli, sa han.

Toshibas president Taro Shimada sa på pressekonferansen at full støtte til utkjøpsplanen også vil sikre at alle interessenter, inkludert kunder og ansatte, drar nytte av selskapets restrukturering.

“Vi har mottatt positiv respons fra ulike interessenter” siden beslutningen ble tatt om å støtte planen i mars, sa Shimada. “Vi fornyet vår bevissthet om viktigheten av å bygge en stabil lederbase.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/toshiba-recommends-shareholders-accept-14-bil-buyout-offer/