Home » News » Uber-aksjen: her er hvor høyt den kan ri på inntektsrally

Uber-aksjen: her er hvor høyt den kan ri på inntektsrally

Uber-aksjen stiger med bedre inntjening enn forventet. Det er nå to viktige oppsidenivåer å fokusere på.

Uber Technologies Inc (NYSE: UBER)-aksjer gir lange investorer den reaksjonen de ønsket: en fin oppsidepop etter at ride-share-selskapet rapporterte inntjening.

Aksjene er høyere med omtrent 17 % på tirsdag, og aksjen har nådd sitt høyeste nivå siden begynnelsen av mai. Selskapet doblet omsetningen fra år til år og slo analytikernes forventninger ettersom sterke reisetrender fortsetter å drive topplinjens resultater.

Reisene kom inn på 1,87 milliarder, opp 24 % fra år til år og 9 % sekvensielt.

Reisetrender har tatt seg betraktelig opp rundt om i verden i år, ettersom mange mennesker endelig kan reise med færre restriksjoner og flere alternativer. Selv om det skaper kaos på flyplasser, hjelper det selskaper som Uber å finne litt fart.

LYFT Inc (NASDAQ: LYFT)-aksjen drar også nytte av Ubers rapport, med aksjene opp mer enn 15 % på dagen. Lyft vil rapportere sine kvartalsresultater torsdag.

Mens de siste reisetrendene har lovet godt for Uber-aksjen – den er opp 44 % fra forrige måneds laveste nivå – er aksjene fortsatt ned mer enn 40 % så langt i år og 55 % fra alle tiders høyder.

Handel med Uber-aksjer

Ukentlig diagram over Uber-aksjen. Diagram med tillatelse fra TrendSpider.com.

Hvis Uber-aksjen kan ende høyere denne uken, vil det være den tredje ukentlige oppgangen på rad. Bemerkelsesverdig er imidlertid at til tross for de to siste ukentlige rallyene, har ikke aksjene vært i stand til å lukke over det 10-ukers glidende gjennomsnittet.

Med dagens rally handler Uber over 10-ukers og 21-ukers glidende gjennomsnitt.

Selv om det er en bullish utvikling, handles aksjene inn i et nøkkelområde. Nærmere bestemt, det er nøkkelområdet til $28,50 og motstand mot nedtrend (blå linje).

Sistnevnte er riktignok litt vilkårlig og veier etter min mening ikke like mye som $28,50-sonen. Legg merke til hvordan dette nivået var støtte i Q2 og Q3 av 2020, samt stor støtte i Q1 2022 før det mislyktes i mai.

Hvis aksjen kan gjenvinne dette nivået og holde seg over det, åpner det døren opp til $31-nivået. Der finner Uber-aksjen 38,2% retracement og 10-måneders glidende gjennomsnitt. Hvis det til slutt kan presse gjennom det, kan $35 være neste.

Der finner aksjen sitt 50-ukers glidende gjennomsnitt og 50% retracement.

Hva skjer hvis Uber-aksjen ikke kan presse høyere og i stedet blir avvist? Da er $25-nivået og 10-ukers glidende gjennomsnitt i spill.

Bulls vil ønske å se denne sonen fungere som støtte i denne situasjonen fordi en pause under den kan sette $20 tilbake i spill.

Konklusjonen: Over $28,50 er konstruktivt, men under dette tiltaket og handelsmenn bør holde seg på tærne.