Home » News » US STOCKS-Futures klatrer på Apples inntektsjubel, rapporterer nøkkeljobber på trykk

US STOCKS-Futures klatrer på Apples inntektsjubel, rapporterer nøkkeljobber på trykk

News Team

Amerikanske aksjeindeksfutures steg på fredag da positive resultater fra Apple understreket bedriftens inntjeningsmotstand til tross for en avtagende amerikansk økonomi, mens investorer ventet på en viktig månedlig sysselsettingsrapport som skulle komme senere på dagen.

Apple Inc fikk 2,2 % i førmarkedshandel med bedre resultater enn forventet, hjulpet av sterkt iPhone-salg og bemerkelsesverdige inntog i India og andre nyere markeder.

Selskapets ledere bemerket også at brutto fortjenestemarginer for inneværende kvartal ville være bedre enn prognosen for å forbedre forsyningskjedeproblemer.

Med en håndfull store teknologi- og vekstselskaper som rapporterer bedre enn forventet inntjening, forventer analytikere at fortjenesten for S&P 500-selskaper i første kvartal vil falle 0,9 % fra året før, ifølge Refinitiv-data, sammenlignet med et forventet fall på 5,1 % kl. begynnelsen av april.

“Takket være deres (Apple og Microsoft) betydelige balanser og fallende avkastning, forblir store teknologiselskaper et tilfluktssted for aksjeinvestorer, noe som absolutt forklarer hvorfor S&P 500 har vært relativt motstandsdyktig mot bankuroen,” Ipek Ozkardeskaya, senioranalytiker ved Swissquote Bank, sa.

“Det som er risikabelt er at hvis vinden endrer retning for Big Tech, kan vi raskt se gevinster i S&P 500 smuldre.”

S&P 500 har steget nesten 6 % så langt i år, mens S&P 500 Banks-indeksen og KBW Regional Banking-indeksen har tapt henholdsvis 17 % og 31 %.

Wall Street falt torsdag etter at PacWest Bancorps trekk for å utforske strategiske alternativer forsterket bekymringene for helsen til regionale banker, og trakk ned aksjer til likemenn og store banker som JPMorgan Chase og Wells Fargo & Co.

Wall Street-ledere og bankanalytikere ba regulatorer om raskt å gi mer beskyttelse for bankinnskudd og vurdere andre bakstopper, og argumenterte med at bare et inngrep kunne stoppe krisen.

PacWest kom seg tilbake på fredag med en økning på 11,7 %, mens Western Alliance Bancorp returnerte 10,4 %. Western Alliance avviste torsdag en rapport om at de undersøkte et potensielt salg.

Amerikanske rentefutures tar i betraktning en 50% sjanse for at Federal Reserve kutte renten ved sitt julimøte, ifølge CME Groups FedWatch Tool.

Onsdag hevet Fed sin referanserente med 25 basispunkter, og styreleder Jerome Powell bemerket at det var for tidlig å si med sikkerhet at renteøkningssyklusen var over da inflasjonen fortsatt er den største bekymringen.

Investorer vil følge nøye med på rapporten for ikke-gårdslønn for april for flere ledetråder om tilstanden i arbeidsmarkedet.

Klokken 5:34 ET var Dow e-minier opp 101 poeng, eller 0,30 %, S&P 500 e-minier var opp 19 poeng, eller 0,47 %, og Nasdaq 100 e-minier var opp 74 poeng, eller 0,57 %.

Bruktbilforhandleren Carvana Co hoppet med 33,6 % da den forventer å levere et overskudd i inneværende kvartal og planlegger å ytterligere redusere overflødig bruktbillager.

DoorDash Inc steg 3,7 % da matleveringsselskapet økte sin årlige kjerneresultatprognose etter å ha slått forventningene til kvartalsvise inntekter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-futures-climb-on-apple-earnings-cheer-key-jobs-report-on-tap/