Home » News » Vodafone-aksjen faller 4 % etter at rekordhøye 11 000 stillinger er kuttet ettersom administrerende direktør sier at telco “må endres”

Vodafone-aksjen faller 4 % etter at rekordhøye 11 000 stillinger er kuttet ettersom administrerende direktør sier at telco “må endres”

News Team

Vodafone-aksjen falt så mye som 4% tirsdag, etter at det britiske telekommunikasjonsselskapet annonserte planer om å kutte ned et rekordantall arbeidsplasser og spå et fall i fri kontantstrøm.

– Prestasjonene våre har ikke vært gode nok. For å levere konsekvent, må Vodafone endre seg,” sa nylig utnevnt administrerende direktør Margherita Della Valle i en åpenhjertig uttalelse tirsdag.

Vodafone sa at de ville kutte 11.000 jobber over tre år, av et totalt antall ansatte på litt over 100.000. Det er den største runden med reduksjoner gjort i selskapets historie, rapporterte Reuters.

«Mine prioriteringer er kunder, enkelhet og vekst. Vi vil forenkle organisasjonen vår, kutte ut kompleksitet for å gjenvinne vår konkurranseevne. Vi vil omfordele ressurser for å levere kvalitetstjenesten våre kunder forventer og drive videre vekst fra den unike posisjonen til Vodafone Business, sa Della Valle.

Vodafone rapporterte 45,7 milliarder euro (49,7 milliarder dollar) i inntekter for regnskapsåret som ble avsluttet 31. mars 2023, omtrent uendret sammenlignet med året før.

Men den ga en pessimistisk veiledning for regnskapsåret som slutter i mars 2024, og sa at fri kontantstrøm ville falle til 3,3 milliarder euro, mot 4,8 milliarder euro året før. Fri kontantstrøm er et mål på hvor mye kontanter et selskap har igjen etter å ha betalt driftsutgifter og andre utgifter.

Vodafone-aksjen falt 4 % på grunn av de dystre utsiktene.

Vodafone møter press i nøkkelmarkeder som Tyskland og Italia, midt i hard konkurranse.

Investorer har kritisert selskapet for å gå for sakte og ikke gjøre de endringene som er nødvendige for å snu virksomheten.

Vodafone har gått gjennom en overgangsperiode siden den tidligere administrerende direktøren Nick Read trakk seg på slutten av fjoråret. Selskapet utnevnte Della Valle til permanent administrerende direktør i april for å transformere virksomheten.

“Det som kommer til å endre seg er ambisjonsnivået, hastigheten, [and] avgjørende for utførelse,” sa Della Valle i en videoopptak tirsdag.

I mellomtiden har Vodafone vært i pågående samtaler med CK Hutchinson, eier av rivaliserende telekommunikasjonsvirksomhet Three UK, for å gjennomføre en fusjon. Vodafone sa at “det kan ikke være noen sikkerhet for at noen transaksjon til slutt vil bli avtalt.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/vodafone-shares-drop-4-after-record-11000-jobs-cut-as-ceo-says-telco-must-change/