Home » News » Wall St vinner terreng etter at Fed Reserve holder renten uendret.

Wall St vinner terreng etter at Fed Reserve holder renten uendret.

News Team

Wall Streets viktigste aksjeindekser vant terreng onsdag etter at Federal Reserve sa at de holdt lånekostnadene uendret og indikerte at de fortsatt forventer å kutte renten med tre fjerdedeler av et prosentpoeng innen utgangen av 2024.

Feds politiske uttalelse beskrev imidlertid inflasjonen som fortsatt “høy”, og den oppdaterte kvartalsvise økonomiske anslag for å anslå en vekst på 2,1 % for året mot 1,4 % anslått i desember og en arbeidsledighet som ender året på 4 %, lavere enn 4,1 % forventet i desember.

Investorer vil se etter flere ledetråder om rentebanen på styreleder Jerome Powells pressekonferanse, som starter kl. 14:30 EDT (1830 GMT).

“Markedet er lettet over at Fed fortsatt anslår tre rentekutt i år. Nylige for varme inflasjonsavlesninger har ikke sporet av Feds plan så langt,” sa Irene Tunkel, sjef for amerikansk aksjestrateg ved BCA Research i Sarasota, Florida.

“Dette er i samsvar med markedsforventningene og er bare marginalt positivt for aksjer ettersom dette scenariet er fullt priset inn. Dette er et “ingen skade gjort” utfall.”

Indeksene hadde steget til rekordhøye nivåer denne måneden på grunn av optimisme rundt kunstig intelligens, men hadde trukket seg litt tilbake de siste ukene etter at rapporter som viste robust inflasjon ristet tilliten til at Fed snart ville starte rentelettelser.

Klokken 14:12 EDT steg Dow Jones Industrial Average 127,22 poeng, eller 0,33 %, til 39 237,98, S&P 500 økte med 14,30 poeng, eller 0,28 %, til 5 192,81 og Nasdaq Composite 554, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5 % eller .

Syv av de 11 store S&P 500-sektorene gikk frem med materialer som den største økningen, opp 0,7 % og helsevesenet som lå mest og sist ned 0,6 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-wall-st-gains-ground-after-fed-reserve-keeps-rates-unchanged/