Home » News » Wall Street går frem ettersom handelsmenn vurderer sjansene for større rentekutt

Wall Street går frem ettersom handelsmenn vurderer sjansene for større rentekutt

Wall Streets hovedindekser steg fredag da investorer revurderte muligheten for et større rentekutt av Federal Reserve neste uke, mens Photoshop-produsenten Adobe falt etter å ha spådd inntjening for fjerde kvartal under estimatene.

Traders veddemål på et 50-basispunkts rentekutt steg over natten, og står nå på 43 % sammenlignet med 14 % på torsdag, viste CMEs FedWatch Tool.

Tidligere New York Fed-president Bill Dudley sa at det var sterke argumenter for et rentekutt på 50 bps. Separate medieoppslag som kaller avgjørelsen «en close call» bidro også til usikkerheten.

“Et par artikler ble publisert i Wall Street Journal og Financial Times som antydet at et trekk på 50 bps fortsatt var i spill, noe som har ført til at markedene nok en gang revurderer forventningene sine,” sa Deutsche Bank-analytikere.

Russell 2000 small cap-indeksen, som har en tendens til å være fordelaktig i et miljø med lavere rater, klarte seg bedre med et hopp på 2,2 %.

Markedet har sett en reversering i amerikanske aksjeposisjoneringer de siste tre dagene, og investorer går lenge inn i Fed-møtet, sa Michael James, administrerende direktør for aksjehandel i Wedbush Securities.

Veddemål fra Fed om å holde seg til et mindre kutt på 25 bps ble styrket torsdag etter en litt høyere produsentprisrapport som fulgte konsumprisdataene fra august.

Alle de 11 S&P 500-sektorene steg opp fredag, ledet av en 1,2 % økning i materialaksjer som fulgte en økning i prisene på edle metaller.

I mellomtiden viste en undersøkelse at USAs forbrukerstemning forbedret seg i september på grunn av avtakende inflasjon, selv om amerikanerne forble forsiktige foran presidentvalget i november.

Alle de tre store amerikanske referanseindeksene handlet nær to ukers høyde, på vei til å logge solide ukentlige oppganger.

Dow Jones Industrial Average steg 343,71 poeng, eller 0,84 %, til 41 440,48, S&P 500 økte med 31,29 poeng, eller 0,56 %, til 5,627,15 og Nasdaq Composite fikk 112,80 poeng, eller 72,80, 72,4 %, 72.

Philadelphia SE Semiconductor-indeksen steg 1,4 % til nivåer sist 2. september, med de fleste brikkeaksjer som handlet høyere.

Blant individuelle flyttere, reduserte Boeing tap og var sist ned 0,5 % da fabrikkarbeiderne i USA på vestkysten gikk av jobben tidlig på fredag etter overveldende å ha avvist en kontraktsavtale.

Adobe falt 9,3 % til et lavmål på én måned etter å ha spådd inntjening i fjerde kvartal under analytikeres anslag, mens Oracle hoppet 2,7 % etter at nettskyselskapet hevet sine inntektsutsikter for 2026.

Det kinesiske e-handelsfirmaet PDD Holdings tapte 2,3% etter at Biden-administrasjonen sa at de var i ferd med å dempe lavverdiforsendelser som kommer inn i USA tollfritt under $800 “de minimis”-terskelen.

Uber fikk 4,9 % etter at ride-hailing-plattformen sa at den ville bringe autonom ride-hailing til Austin, Texas og Atlanta, i samarbeid med Alphabets Waymo.

Avanserende emisjoner var flere enn nedgangene for et 6,71-til-1-forhold på NYSE og et 3,62-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postet 50 nye 52-ukers høyder og ingen nye bunner, mens Nasdaq Composite registrerte 87 nye topper og 36 nye bunner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-advances-as-traders-mull-chances-of-bigger-fed-rate-cut/