Home » News » Wall Street går mot årets lengste ukentlige seiersrekke.

Wall Street går mot årets lengste ukentlige seiersrekke.

Amerikanske aksjer henger rundt sine rekorder fredag etter at Netflix hoppet og CVS Health raste midt i blandede rapporter om fortjeneste.

S&P 500 var 0,3 % høyere i ettermiddagshandelen og henger seg nær ved all-time high satt tidlig denne uken. Dow Jones Industrial Average var ned 2 poeng, eller mindre enn 0,1 %, en dag etter at den satte rekorden, mens Nasdaq-kompositten var 0,5 % høyere, fra klokken 12:21 østlig tid.

Netflix hoppet 10,1 % etter at strømmegiganten rapporterte sterkere resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Det var til tross for en nedgang i abonnentveksten.

Det bidro til å oppveie et fall på 9,2 % for CVS Health, som sa at det sannsynligvis vil rapportere et overskudd for siste kvartal som er godt under det analytikere hadde forventet. Selskapet sa også at David Joyner, en konserndirektør, tar over som president og administrerende direktør for Karen Lynch.

Handelen generelt på Wall Street forble relativt rolig, ettersom S&P 500 går mot slutten av en sjette strake vinneruke, som ville være årets lengste slike serie.

Solide økonomiske data har styrket håpet om at den amerikanske økonomien kan gjøre en perfekt flukt fra den verste inflasjonen på generasjoner, en som vil ende uten en smertefull lavkonjunktur som mange investorer har sett på som nesten uunngåelig. Og med at Federal Reserve nå kutter renten for å holde økonomien surrende, er forventningen blant optimister at aksjene kan stige enda mer.

Men kritikere advarer om at aksjekursene ser for dyre ut gitt hvor mye raskere de har klatret enn bedriftens fortjeneste.

David Lefkowitz, leder for amerikanske aksjer i UBS Global Wealth Management, ser begge sider. Men han sier at selv om aksjekursene faktisk er høye i forhold til fortjeneste, er de “rimelige” når man tar i betraktning at Fed kutter renter og andre faktorer. Han forventer også at veksten i bedriftens fortjeneste vil fortsette, og han hevet prognosen for hvor S&P 500 kan være i juni til 6.300 fra 6.200.

På Wall Street falt American Express 3 % til tross for at det rapporterte bedre resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Inntektene falt under prognosene, og den sa at inntektene for hele 2024 sannsynligvis vil komme inn i den nedre enden av det prognoseintervallet det ga ved starten av året.

Kredittkortselskapets fall var den største grunnen til at Dow dro etter andre aksjeindekser.

SLB, giganten som hjelper selskaper med å utvinne olje og naturgass, falt 2,9 % etter å ha levert en blandet resultatrapport. Fortjenesten gikk over analytikernes forventninger, men inntektene falt til kort da lavere råoljepriser presset noen internasjonale produsenter til å være forsiktige med forbruket. Administrerende direktør Olivier Le Peuch sa at inntektene vokste i Midtøsten og Asia, sammen med offshore Nord-Amerika, men falt i Latin-Amerika.

Oljeprisene har falt denne uken ettersom bekymringen avtok for at Israel vil angripe iranske oljeanlegg som en del av gjengjeldelsen for Irans missilangrep tidlig denne måneden. Iran er en stor produsent av råolje, og en streik kan øke eksporten til Kina og andre steder. Bekymringer om styrken i etterspørselen fra Kina har også rammet oljeprisen.

Et fat Brent-olje, den internasjonale standarden, falt ytterligere 1,5 % fredag og var på vei mot en nedgang på 7 % for uken. Det er tilbake under $74 etter å ha toppet $80 tidlig i forrige uke.

På vinnersiden av Wall Street var Intuitive Surgical, som klatret 8,4 % etter å ha rapportert sterkere resultat for siste kvartal enn forventet. Selskapet, hvis robotassisterte systemer tillater mindre invasiv kirurgi, leverte også bedre inntekter enn forventet.

I obligasjonsmarkedet falt rentene på statskassen. Renten på den 10-årige statskassen falt til 4,07 % fra 4,10 % sent torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-heads-for-its-longest-weekly-winning-streak-of-the-year/