Home » News » Wall Street stiger mot flere rekorder ettersom det teller ned til et ratekutt.

Wall Street stiger mot flere rekorder ettersom det teller ned til et ratekutt.

News Team

Amerikanske aksjer stiger mot flere rekorder tirsdag, ettersom Wall Street fortsetter å forvente større lettelse enn vanlig for at økonomien kommer onsdag gjennom et kommende rentekutt.

S&P 500 var 0,6 % høyere i morgenhandel og mindre enn 0,1 % under det høyeste nivået i juli, kl. 10:30 østlig tid. Dow Jones Industrial Average la til 171 poeng, eller 0,4 %, til rekorden som ble satt dagen før, mens Nasdaq-kompositten steg 0,8 %.

Intel bidro til å drive markedet med en gevinst på 4,4 % etter en rekke kunngjøringer, inkludert en utvidelse av partnerskapet med Amazon Web Services (AMZN) for å produsere tilpassede brikker. Intel har også detaljert planer om å bygge sin støperivirksomhet.

Microsoft (MSFT) steg 1,4 % etter å ha økt utbyttet og kunngjort et program for å levere opptil ytterligere 60 milliarder dollar til investorer ved å kjøpe tilbake aksjer.

De rolige oppgangene etter hvert som det amerikanske aksjemarkedet stiger tilbake mot rekordene, er et kraftig avvik fra ukene før da S&P 500 kort falt nesten 10 % under all-time high. På den tiden var globale markeder bekymret for at en avtagende amerikansk økonomi kunne falle inn i en resesjon, sammen med noen tekniske faktorer som tvang hedgefond rundt om i verden til å trekke seg ut av en populær handel på en gang.

Siden den gang har spenningen bygget seg rundt en kunngjøring som er planlagt onsdag ettermiddag fra Federal Reserve. Den enstemmige forventningen på Wall Street er at Fed vil levere det første kuttet til hovedrenten på mer enn fire år.

Lavere renter ville gjøre ting enklere for økonomien, som allerede har begynt å avta fordi det har blitt så dyrt å låne penger til alt fra hus til biler til bedriftsgjeld. Fed har holdt hovedrenten på to tiår høy i håp om å knuse økonomien nok til å dempe høy inflasjon.

Men med inflasjonen betydelig ned fra toppen for to somre siden, tror Fed at den kan flytte fokus mer mot å beskytte arbeidsmarkedet og økonomien. Spørsmålet er bare hvor mye Fed vil kutte renten for å gjøre det, og det er en delikat balansegang.

Selv om rentesenking gir et løft til den generelle økonomien og finansmarkedene, kan det også gi inflasjonen mer drivstoff. Noen kritikere sier at Fed allerede går for sent for å hjelpe økonomien, mens andre advarer om at inflasjonen holder seg hardnakket høyere enn den har gjort tidligere.

Den generelle forventningen på Wall Street er at Fed skal levere et større kutt enn vanlig på et halvt prosentpoeng på onsdag, ifølge data fra CME Group. Men det er ikke en sikkerhet. Traders satser fortsatt på en 39% sannsynlighet for et trekk i tradisjonell størrelse på et kvart prosentpoeng,

Økonomiske rapporter utgitt tirsdag gjorde lite for å endre disse forventningene. En sa at amerikanske kunder brukte mer hos forhandlere forrige måned enn forventet. Det er et oppmuntrende signal om at hjertet av den amerikanske økonomien forblir solid, men detaljer under overflaten var kanskje mer nedslående. Etter å ha ignorert biler og drivstoff, var salget hos amerikanske forhandlere forrige måned noe svakere enn økonomer forventet.

“Disse dataene kommer ikke til å avgjøre saken for Fed, på den ene eller andre måten,” sa Chris Larkin, administrerende direktør for handel og investering, hos E-Trade fra Morgan Stanley, om størrelsen på onsdagens rentekutt.

En egen rapport senere på morgenen sa at amerikansk industriproduksjon gikk tilbake til vekst i august og var sterkere enn økonomene ventet.

Obligasjonsmarkedets 10-årige statsrente steg til 3,64 % fra 3,62 % sent mandag. Toårsrenten, som i større grad følger forventningene til Feds handlinger, steg til 3,60 % fra 3,56 %.

På aksjemarkeder i utlandet falt japanske Nikkei 225 1 % ettersom verdien den japanske yenen tikker høyere mot amerikanske dollar. Yenen har steget på grunn av forventninger om at Bank of Japan vil fortsette å gå i motsatt retning av Federal Reserve og fortsette å heve renten. En sterkere yen kan skade fortjenesten til Japans store eksportører.

Aksjeindeksene steg over store deler av Europa, mens markedene var stengt på fastlands-Kina og Sør-Korea.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-rises-toward-more-records-as-it-counts-down-to-a-rate-cut/