Home » News » Wall Street stiger mot rekorder når Banks Rally og Tesla faller

Wall Street stiger mot rekorder når Banks Rally og Tesla faller

News Team

Amerikanske aksjer stiger mot rekorder fredag mens store banker samler seg på et rush av oppmuntrende resultatrapporter.

S&P 500 var 0,5 % høyere i middagshandelen og på vei til å toppe rekorden sin tidligere denne uken. Dow Jones Industrial Average var opp 313 poeng, eller 0,7 %, og var også på vei mot en rekord fra klokken 11 østlig tid. Nasdaq-kompositten lå etter markedet med en gevinst på 0,2 % etter at et fall for Tesla holdt det i sjakk.

Wells Fargo hoppet 5,4 % etter å ha rapportert sterkere resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Det dro fordel av bedre resultater fra sine venturekapitalinvesteringer og høyere gebyrer for blant annet investeringsbanktjenester.

Banker og andre finansgiganter starter tradisjonelt hver inntektsrapporteringssesong, og BlackRock og Bank of New York Mellon klatret også etter å ha levert resultater som toppet analytikernes prognoser.

JPMorgan Chase, landets største bank, steg 4,4 % og var en av de sterkeste kreftene som presset oppover på S&P 500 etter at den rapporterte et mildere resultatfall enn analytikere fryktet. Administrerende direktør Jamie Dimon sa at banken fortsatt kjøper tilbake aksjer for å sende penger til investorer, men tempoet er beskjedent “gitt at markedsnivåene i det minste er litt oppblåst.”

Gevinstene for bankene bidro til å veie opp for draget til Tesla, som falt 7,7 % og var den tyngste vekten på markedet. Den elektriske kjøretøyprodusenten avduket sin etterlengtede robotaxi torsdag kveld, men kritikere fremhevet mangel på detaljer om den planlagte utrullingen. Kritikere pekte også på hvordan Tesla ikke ga noen oppdatering om en rimeligere modell som også er etterlengtet.

Etter avdukingen av «Cybercab» steg potensiell rival Uber Technologies 8,2 % og var en av de sterkeste kreftene som løftet S&P 500. Lyft steg enda mer, 10 %.

En annen bilprodusent, Stellantis, så sine europeisk-omsatte aksjer synke 4,6 % etter å ha annonsert betydelige lederendringer, inkludert tidspunktet for administrerende direktør Carlos Tavares’ pensjonering. Dens finansdirektør forlater også ettersom selskapet som ble dannet ved sammenslåingen av PSA Peugeot og Fiat Chrysler, sliter med å gjenopplive salget i Nord-Amerika.

I obligasjonsmarkedet var statsrentene blandet etter de siste oppdateringene om inflasjon på grossistnivå og sentiment blant amerikanske forbrukere.

Prisene betalt av produsentene var 1,8 % høyere i september enn året før. Det var en forbedring fra augusts år-over-år inflasjonsnivå, men ikke så mye som økonomer forventet.

Likevel sa analytikere at det sannsynligvis bidro til å roe ned noen bekymringer som vakte en dag tidligere, da en egen rapport viste at inflasjonen på forbrukernivå ikke ble avkjølt så raskt som økonomer forventet.

En egen rapport antydet at sentimentet blant amerikanske forbrukere svekkes med mer enn økonomer fryktet. Men den foreløpige avlesningens nedgang var fortsatt innenfor feilmarginen, ifølge Joanne Hsu, direktør for University of Michigans Surveys of Consumers.

Etter fredagens rapporter holdt handelsmenn stort sett fast på veddemålene om at Federal Reserve ville kutte hovedrenten med et kvart prosentpoeng på sitt neste møte, ifølge data fra CME Group.

De har redusert forventningene sine fra tidligere denne måneden da noen satset på muligheten for at Fed kunne levere enda et større kutt enn vanlig på et halvt prosentpoeng i november. En serie med sterkere enn forventet data om økonomien utslettet slike samtaler.

Uavhengig av hvor mye Fed kutter renten på sitt neste møte, viser det større bildet at den langsiktige trenden fortsatt er nedadgående, ifølge Solita Marcelli, investeringssjef i Americas, ved UBS Global Wealth Management. Det burde være til fordel for aksjekursene generelt.

Fed kuttet i forrige måned hovedrenten fra to tiår høy da den utvidet fokuset til å inkludere å holde økonomien surrende i stedet for bare å bekjempe høy inflasjon.

Renten på den 10-årige statskassen steg til 4,09 % fra 4,07 % sent torsdag. Toårsrenten, som i større grad følger forventningene til Feds kommende trekk, gikk ned til 3,95 % fra 3,96 %.

I markeder i utlandet falt aksjene 2,5 % i Shanghai på grunn av deres siste kraftige sving i forkant av en orientering planlagt til lørdag av Kinas finansdepartement. Investorer håper det vil avsløre en stor stimuleringsplan for verdens nest største økonomi.

Sør-Koreas Kospi falt 0,1 prosent etter at sentralbanken kuttet renten for første gang på mer enn fire år i håp om å øke økonomien.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-rises-toward-records-as-banks-rally-and-tesla-tumbles/