Home » News » Wall Street tikker mot rekorder mens rallyet fortsetter å rulle.

Wall Street tikker mot rekorder mens rallyet fortsetter å rulle.

News Team

Amerikanske aksjer flørter igjen med sine rekorder tirsdag etter at flere store selskaper leverte bedre resultatrapporter for våren enn Wall Street forventet.

S&P 500 var 0,3 % høyere i tidlig handel og på vei til å toppe sitt rekordhøye sett i midten av forrige uke. Dow Jones Industrial Average var opp 209 poeng, eller 0,5 %, en dag etter å ha satt rekorden. Nasdaq-kompositten var 0,4 % høyere, fra klokken 9:35 østlig tid.

UnitedHealth Group bidro til å presse markedet høyere etter å ha rapportert sterkere resultater for våren enn analytikere forventet, til tross for tap det tok på grunn av et massivt nettangrep. Aksjen steg med 2,8 %, og helseselskapet rapporterte om vekst i antall ansatte både i Optum- og UnitedHealth-virksomhetene.

Bank of America økte med 2,3 % etter at den også rapporterte sterkere resultat for siste kvartal enn prognosen. Det dro fordel av veksten i investeringsbankvirksomheten.

De bidro til å oppveie et fall på 1,4 % for Morgan Stanley, som også rapporterte sterkere resultater for siste kvartal enn forventet. Finansselskapets aksjer hadde allerede steget mer enn 8% denne måneden på vei inn i resultatrapporten, noe som kan ha hevet forventningene ytterligere. Analytikere pekte også på noen mykere resultater enn forventet innen formuesforvaltningsvirksomheten.

Flere store vinnere fra dagen før, som tjente på økte forventninger til tidligere president Donald Trump om å ta Det hvite hus tilbake, ga også tilbake noen av sine umiddelbare hopp etter Trumps unnvikelse fra et attentatforsøk i helgen.

Trump Media & Technology Group falt 8,1 %, en dag etter å ha hoppet 31,4 %. Aksjer i selskapet bak Trumps Truth Social-plattform svinger jevnlig med store prosenter hver dag, opp eller ned.

I obligasjonsmarkedet reverserte noen av dagene før også seg selv. Langsiktige avkastninger avtok, mens kortsiktige avkastninger steg etter at en rapport viste at salget hos amerikanske forhandlere holdt seg fast forrige måned til tross for økonomenes forventninger om en nedgang.

Renten på den 10-årige statskassen gikk ned til 4,20 % fra 4,23 % sent mandag. Den har falt fra 4,70 % i april, noe som er et stort grep for obligasjonsmarkedet, og det har gitt et solid løft til aksjekursene.

Rentene har falt etter stigende forventninger om at inflasjonen avtar nok til å overbevise Federal Reserve om å begynne å kutte renten snart. Fed har holdt hovedrenten på det høyeste nivået på mer enn to tiår i håp om å bremse økonomien akkurat nok til å få inflasjonen helt under kontroll.

Tirsdagens sterkere enn forventet data om detaljsalg kan gi Fed-tjenestemenn en pause fordi for sterk aktivitet kan holde oppover presset på inflasjonen. Men tradere satser fortsatt på en 100% sannsynlighet for at Fed vil kutte hovedrenten i september, ifølge data fra CME Group. For en måned siden, før noen oppmuntrende data om inflasjon, så de en sjanse på 70 %.

Selv om økonomiens vekst avtar, er håpet på Wall Street at Federal Reserve kan gjennomføre en odds-trossende tur. Målet er å kutte ned på økonomien med høye renter, men deretter lette rentene til rett tid med riktig mengde slik at den kan unngå en resesjon. Tirsdagens spenstige data om detaljsalg peker på en økonomi som kan fortsette å vokse.

Risikoen ligger på begge sider av Feds stramme bånd. Mens å kutte rentene for sent kan føre til unødvendig økonomisk smerte som kaster arbeidere ut av jobben på grunn av en lavkonjunktur, kan å kutte for tidlig tillate inflasjonen å akselerere igjen.

På aksjemarkeder i utlandet var indeksene lavere over store deler av Europa. Asiatiske indekser var blandede, med fallet på 1,6 % for Hong Kongs Hang Seng en stor trekkplaster.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ticks-toward-records-as-its-rally-keeps-rolling/