Home » News » Wall Street vinner terreng og øker sine rekorder.

Wall Street vinner terreng og øker sine rekorder.

Amerikanske aksjer steg mandag for å øke sine rekordhøye rekorder.

S&P 500 var opp 0,8 % i ettermiddagshandel og bygger videre på rekorden som ble satt på fredag. Dow Jones Industrial Average kom tilbake fra et tidlig tap for å stige 185 poeng og legge til 0,4 % til sin egen rekord, fra klokken 12:51 østlig tid, mens Nasdaq-kompositten steg 0,9 %.

Oppgangen fulgte relativt rolig handel i Europa, mens det amerikanske obligasjonsmarkedet forble stengt for dagen på grunn av en ferie.

Den sterkeste handlingen i globale markeder kom fra Kina, der finansministeren ga en etterlengtet oppdatering lørdag om planene for verdens nest største økonomi. Lan Fo’an sa at regjeringen ser på flere måter å øke økonomien på, men han stoppet for å avsløre en stor ny stimuleringsplan som investorene håpet på.

Mangelen på detaljer fikk markedene til å snurre rundt. Aksjer i Shanghai hoppet 2,1 %, men Hang Seng-indeksen i Hong Kong falt 0,7 %. Råoljeprisene sank i mellomtiden nesten 2 % på grunn av bekymringer om etterspørselen fra Kinas avtagende økonomi.

Håp om stor stimulans i Kina har sendt kinesiske aksjer kraftig opp den siste tiden etter at de har svekket i årevis. Men investorer er skeptiske til hvor mye det kan gjenskape og gjenopprette økonomien.

“Selv om det er klart velkommen, kan innsatsen være utilstrekkelig til å stimulere en ny reflasjonssyklus,” ifølge Lisa Shalett, investeringssjef i Morgan Stanley Wealth Management.

Foruten olje falt prisene også på kobber og andre råvarer som en sunn kinesisk økonomi ville sluke opp. Det bidro til å senke prisene for gruvearbeidere, som Freeport-McMoRan, som falt 2,4 % for et av de største tapene i S&P 500.

Boeing tapte 1 % i sin første handel siden romfartsgiganten advarte om at de forventer å rapportere at de brente gjennom 1,3 milliarder dollar i kontanter i løpet av siste kvartal og tapte 9,97 dollar per aksje. Boeing sa også at de permitterer 10% av arbeidsstyrken sin mens de prøver å håndtere en streik som lammer produksjonen av selskapets bestselgende flyselskaper.

På vinnersiden av Wall Street var SoFi Technologies. Den steg 11,1 % etter å ha kunngjort en låneplattformavtale på 2 milliarder dollar med investeringsselskapet Fortress Investment Group, der SoFi vil henvise prekvalifiserte låntakere.

Longboard Pharmaceuticals steg 51,2 % etter at H. Lundbeck, et dansk selskap, sa at det ville kjøpe det biofarmasøytiske selskapet i en kontantavtale som verdsatte det til 2,6 milliarder dollar.

Den kommende uken vil det ha noen få økonomiske rapporter på toppnivå utenfor torsdagens oppdatering om salg hos amerikanske forhandlere for å hjelpe med å veilede handel. Det vil sannsynligvis legge mer vekt på bedriftens resultatrapporter, som vil øke tempoet denne uken etter at store banker startet rapporteringssesongen forrige uke.

Bank of America, Johnson og Johnson og UnitedHealth Group vil alle rapportere sine siste resultater på tirsdag. Senere i uken kommer United Airlines, Netflix, American Express og Procter & Gamble.

Analytikere ser etter S&P 500-selskaper for å levere en samlet vekst på 4,1 % i resultat per aksje for det siste kvartalet fra året før, ifølge FactSet. Hvis de er riktige, vil det være et femte kvartal på rad med vekst.

Solid, fortsatt vekst i fortjeneste for selskaper vil bidra til å dempe kritikken som er bygget opp om hvor dyrt det brede aksjemarkedet ser ut etter at aksjekursene gikk høyere raskere enn inntjeningen.

Aksjer har stort sett steget til rekorder for lettelse over at rentene endelig er på vei ned igjen, nå som Federal Reserve har utvidet fokuset til å inkludere å holde økonomien surrende i stedet for bare å kjempe mot høy inflasjon. Nylige rapporter som viser at den amerikanske økonomien fortsatt er sterkere enn forventet, har også økt optimismen om at Fed kan gjennomføre en perfekt landing der den får inflasjonen ned til 2 % uten å forårsake en resesjon som mange hadde trodd ville være nødvendig.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-gains-ground-and-adds-to-its-records/