Home » News » Nasdaq ender kraftig lavere når Nvidia veier.

Nasdaq ender kraftig lavere når Nvidia veier.

News Team

Nasdaq endte kraftig lavere på torsdag, rammet av tap i Nvidia , Apple og Tesla da investorer roterte inn i mindre selskaper etter mykere enn ventet inflasjonsdata matet veddemål om at Federal Reserve vil kutte renten i september.

S&P 500 tapte også terreng etter at en rapport fra Arbeidsdepartementet viste at amerikanske konsumpriser falt uventet i juni, og den årlige økningen var den minste på et år, noe som trakk Fed nærmere et rentekutt i september.

Rentefutures antyder at tradere ser en over 90 % sjanse for at Fed vil kutte renten ved sitt septembermøte, opp fra omtrent 74 % på onsdag, ifølge CME Groups Fedwatch.

Til tross for tegn på avtagende inflasjon, tapte Wall Streets mest verdifulle selskaper terreng, inkludert Microsoft , Meta Platforms og Amazon .

Tesla falt etter at Bloomberg News rapporterte at selskapet utsetter lanseringen av robotaxi med omtrent to måneder til oktober.

Apple falt etter å ha slått rekordhøyt onsdag. BofA Global Markets hevet sitt prismål for Apple, og sa at de forventer et sterkt iPhone-salg delvis drevet av nye AI-funksjoner.

Da skyhøye teknologirelaterte aksjer falt på torsdag, steg aksjene til mindre selskaper.

Small-cap Russell 2000, som har ligget betydelig etter referanseindeksen i 2024, hoppet til et over tre måneders høydepunkt, med investorer som satset på at rentekutt ville forbedre forholdene for mindre selskaper.

“Det jeg tror investorene nå tror, er at Fed er klar til å begynne å kutte renten. Så de sier: “Det er bra nok for meg. Jeg trenger ikke vente på at de skal gjøre det,” sa Sam Stovall , investeringsstrateg i CFRA Research.

I følge foreløpige data tapte S&P 500 49,75 poeng, eller 0,88 %, og endte på 5 584,16 poeng, mens Nasdaq Composite tapte 358,82 poeng, eller 1,92 %, til 18 288,62. Dow Jones Industrial Average steg 38,24 poeng, eller 0,07 %, til 39 748,69.

Torsdagens nedgang avsluttet en syv-dagers rekke med rekordhøye stenger for Nasdaq og en seks-dagers rekke for S&P 500.

S&P 500 eiendomsindeksen steg og reduserte tapene hittil i år til omtrent 1 %. Både kommunikasjonstjenestene og informasjonsteknologiindeksene falt kraftig.

Delta Air Lines falt etter å ha spådd lavere overskudd enn forventet i inneværende kvartal.

Andre store flyselskapsaksjer falt også, med en indeks for S&P 500 passasjerflyselskaper ned på én til nesten 7 %.

“Dette kan være et sted hvor forbrukere blir klemt av inflasjon. Det viser seg i skjønnsmessig finansiering på ting som flybilletter,” sa Scott Helfstein, leder for investeringsstrategi hos Global X.

Investorer venter på produsentprisindeksdata på fredag for å få innsikt i inflasjonsbanen, sammen med andre kvartals inntjening fra store banker.

Citigroup falt etter at amerikanske bankregulatorer bøtelagt långiveren 136 millioner dollar.

Conagra Brands falt etter at produsenten av pakket mat spådde årlig omsetning og fortjeneste under estimatene.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nasdaq-ends-sharply-lower-as-nvidia-weighs/