Home » News » Dow hopper 400 poeng til en rekord når investorer ser at oksemarkedet utvides utover teknologi.

Dow hopper 400 poeng til en rekord når investorer ser at oksemarkedet utvides utover teknologi.

News Team

Dow Jones Industrial Average steg til et nytt høydepunkt på bakgrunn av oppgang i Home Depot og Caterpillar da investorer begynte å omfavne noen aksjer utenfor teknologi-oksemarkedslederne denne uken.

Dow- en la til 456 poeng, eller 1,1 %, til en ny rekord over 40 000. Det var første gang over 40 000 siden toppet den runde milepælen i slutten av mai. Home Depot la til nesten 3% for å bringe økningen for uken til nesten 8%. Caterpillar økte med 1,8 %.

S&P 500 var høyere med 1,2 % og steg over 5600-nivået igjen etter å ha falt under terskelen torsdag. Nasdaq Composite gikk opp 1,4 prosent.

Under torsdagens økt postet S&P 500 sin verste dag siden slutten av april da investorer solgte Big Tech-vinnerne sine i en stor markedsrotasjon, og presset Nvidia ned med 5,6 %. Dow -en med 30 aksjer klarte seg imidlertid bedre på torsdag, og steg med 0,08 % under salget i de andre store gjennomsnittene. Dow fortsatte å øke på fredag da investorer hoppet videre inn i industrielle navn i håp om å bremse inflasjonen ville bli fulgt av et rentekutt i Federal Reserve i september. Dow-indeksen er opp 1,8 % på uken. Katalysatoren var en torsdagsrapport som viste at konsumprisindeksen falt 0,1 % i juni.

“Den kraftige veksthistorien i AI har vært altoppslukende, men det er ikke den eneste historien i markedet,” sa David Russell, global markedsstrategisjef i TradeStation. “Powells vitnesbyrd denne uken og CPI-rapporten minner investorer om at andre katalysatorer kan øke andre typer selskaper. Det gjelder spesielt for en sektor som verktøy (denne ukens leder), som dukket opp som et AI-spill tidligere i år og nå potensielt kan dra nytte av rentekutt.»

Russell 2000-indeksen er opp mer enn 6 % for uken etter en økning på 1,5 % på fredag ettersom investorer ser en såkalt myk landing for den bredere økonomien som gir et løft til mindre selskaper.

Markedet steg selv etter magre reaksjoner på bankenes inntjening i andre kvartal. JPMorgan- aksjene var 1 % lavere selv om banken hadde høyere inntekter i andre kvartal enn Wall Street-forventningene på grunn av et hopp i investeringsbankgebyrer. Citi- aksjen falt 2 % til tross for at de slo topp- og bunnlinjen i andre kvartal.

Wells Fargo -aksjen falt 6 % etter at banken sa at netto renteinntekter, et sentralt mål på utlånslønnsomhet for bankene, ikke var opp til forventningene i andre kvartal.

En avlesning av engrosinflasjonen kom inn litt varmere enn forventet på fredag, men Wall Street ignorerte stort sett disse tallene etter at torsdagens viktigere konsumprisrapport viste avtagende inflasjon.

Nvidia spratt 3% på fredag da investorer ikke kunne motstå noen av deres favorittteknologiske navn som hadde solgt seg dagen før.

S&P 500s 18% gevinst for året har i stor grad vært ledet av teknologiaksjer. Teknologi- og kommunikasjonstjenestesektorene i markedet er begge opp rundt 20 % i året. Ingen annen større sektor overgår referanseindeksen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/dow-jumps-400-points-to-a-record-as-investors-see-bull-market-broadening-beyond-tech/