Home » News » Amerikanske brikkeaksjer er volatile etter asiatisk nedgang med sprut fra Kina og USA i fokus.

Amerikanske brikkeaksjer er volatile etter asiatisk nedgang med sprut fra Kina og USA i fokus.

News Team

Handelen med amerikanske brikkeaksjer var hakkete torsdag etter et massivt salg onsdag og fall i brikkeaksjer i Asia etter en rapport om at USA vurderer strammere bremser på eksport av avansert brikketeknologi til Kina.

Halvlederaksjer tok et dykk onsdag etter at Bloomberg News rapporterte at USAs president Joe Bidens administrasjon veide et mål kalt regelen for utenlandske direkte produkt som ville tillate amerikanske myndigheter å stoppe et produkt fra å bli solgt hvis det ble laget ved hjelp av amerikansk teknologi.

Det rapporterte amerikanske trekket, hvis det skjer, vil potensielt bety restriksjoner på selskaper som Tokyo Electron og Nederland ASML (AS: ASML).

Det børshandlede fondet Global X Asia Semiconductor stengte ned 1,74 % torsdag med nedgang i store beholdninger, inkludert SK Hynix, Tokyo Electron, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) og Samsung Electronics (KS:005930).

Etter å ha åpnet opp 1,7 % på torsdag, snudde Philadelphia Semiconductor-indeksen kursen og var ned 0,8 % på dagen etter et salg på 6,8 % på onsdag, som var det største fallet på én dag siden mars 2020.

Noen analytikere siterte onsdagens salg som et signal om å jakte på gode kjøp. Vedvati Shrotre hos Evercore ISI skrev at sannsynligheten på kort sikt for at handelsbegrensningene ville bli implementert er lav og pekte på “svakhet på kort sikt som en unik kjøpsmulighet.” Vivek Arya ved Bofa siterte også gjeldende volatilitet som “forbedret mulighet i selskaper med best lønnsomhet.”

Men Daniel Morgan, porteføljeforvalter hos Synovus (NYSE: SNV) Trust ser mer volatilitet fremover med inntjening fra chipselskapet i løpet av de kommende ukene, og begge amerikanske presidentkandidater, Donald Trump og Joe Biden, “tar en tøff linje” når det gjelder handel.

“Det du så er å kjøpe på svakheten og deretter investorer som blir bevisst på at dette kommer til å være en tilbakevendende bekymring når vi går inn i rapporteringssesongen, at selskaper med høy salgseksponering mot Kina kan bli skadet,” sa Atlanta, Georgia baserte Morgan.

Han pekte på et fall på nesten 11 % i aksjer i ASML onsdag for å illustrere bekymringer om chipselskaper som avslører stor eksponering mot Kina. Investorer overså sterke resultater hos ASML, den største leverandøren av utstyr for produksjon av databrikker fordi omtrent halvparten av salget kom fra Kina, sa Morgan.

Men han bemerket at investorer var like bekymret for at Trump implementerte tariffer da han var president, men “chipselskaper har overlevd og har gjort det ekstremt bra siden den gang.”

De største økningene i den amerikanske indeksen var Intel (NASDAQ: INTC) opp 3,8 %, GlobalFoundries (NASDAQ: GFS) Inc, opp 2,3 % og NXP (NASDAQ: NXPI) Semiconductor, opp mer enn 1 %. Kunstig intelligens-plakatbarnet Nvidia (NASDAQ: NVDA) steg bare 0,5 % mens Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) gikk ned mer enn 3 % etter å ha falt mer enn 10 % på onsdag, i det største salget siden oktober 2022.

Etter at aksjene til TSMC, verdens største kontraktsbrikkeprodusent, viste noen av de største nedgangene i Asia, falt de amerikanske aksjene med 3,6 %. I asiatisk handel hadde TSMC tapt markedsverdien på 1,7 billioner dollar (52,13 milliarder dollar) på to dager.

Det hjalp sannsynligvis at TSMC, verdens største kontraktsbrikkeprodusent, økte inntektsprognosen for hele året på torsdag på grunn av økende etterspørsel etter brikker relatert til kunstig intelligens (AI).

Men for å legge til dysterheten for TSMC, sa den amerikanske republikanske presidentkandidaten Donald Trump at Taiwan burde betale Amerika for sitt forsvar.

I Europa hadde ASML-aksjene stengt ned 3,6 % torsdag, mens de amerikanske børsnoterte aksjene var nede med 1,8 %.

I Asia hadde den sørkoreanske minnebrikkeprodusenten SK Hynix falt 3,6 % mens Japans Tokyo Electron hadde falt 8,75 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-chip-stocks-volatile-after-asian-dip-with-china-us-spat-in-focus/