Home » News » Amerikanske aksjefutures stiger etter hvert som teknologisk rute stopper; PCE-data ventet.

Amerikanske aksjefutures stiger etter hvert som teknologisk rute stopper; PCE-data ventet.

News Team

Futures på amerikanske aksjeindekser steg i kveldsavtaler på torsdag ettersom tungvektsteknologiaksjer så ut til å lette fra blåmerkede tap de siste øktene, med fokus på viktige kommende inflasjonsdata.

Futures steg etter at Wall Street gjennomgikk nok en for det meste negativ økt, etter noen skuffende store teknologiinntekter tidligere denne uken. Men tempoet i tapene i teknologiaksjer så nå ut til å avta.

S&P 500 Futures steg 0,3 % til 5 456,0 poeng, mens Nasdaq 100 Futures steg 0,3 % til 19 049,0 poeng innen 20:16 ET (00:16 GMT). Dow Jones Futures steg 0,2 % til 40 284,0 poeng.

Teknologien stabiliserer seg i handel etter arbeidstid etter blåmerker

Aksjer i tungvektsteknologi stabiliserte seg i handelen etter arbeidstid etter å ha registrert store tap den siste uken. Salget av teknologi intensiverte denne uken etter underveldende inntekter fra Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) og Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG), der sistnevnte potensielt setter en presedens for inntekter fra andre internettgiganter.

Tesla, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) og Apple Inc (NASDAQ: AAPL) beveget seg alle i et stramt område. Men Alphabet så utvidede tap etter at OpenAI avduket en søkemotor for kunstig intelligens rettet mot å konkurrere direkte med Google.

Teknologiske inntekter er satt til å fortsette i den kommende uken, med Microsoft og Apple forfall på henholdsvis tirsdag og torsdag. Utskrifter fra Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD), Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) og Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) kommer også neste uke.

Men en vedvarende rute innen teknologi førte til at NASDAQ Composite stengte ned 0,9 % til 17 181,72 på torsdag – det svakeste nivået siden begynnelsen av juni. S&P 500 falt 0,5 % til et lavmål på over én måned på 5 399,22 poeng, mens Dow Jones Industrial Average steg 0,2 % til 39 935,07 poeng, og dra fordel av noen defensive kjøp.

PCE-inflasjonsdata på trykk

Salg av teknologi ble også drevet av økte forventninger til rentekutt, noe som førte til at investorer låste profitt i sektoren og svingte inn i aksjer med mer eksponering for en økonomisk bedring.

PCE-prisindeksdata som kommer senere på fredag er satt til å gi flere pekepinner på prisfronten. Målingen er den foretrukne inflasjonen til Federal Reserve og vil sannsynligvis ta hensyn til sentralbankens holdning til rentene.

Lesingen kommer bare dager før et Fed-møte neste uke. Sentralbanken er allment forventet å holde rentene stabile, mens investorer vil se etter eventuelle signaler om når den planlegger å begynne å kutte renten.

Den generelle konsensus er for et kutt på 25 basispunkter i september.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-tech-rout-pauses-pce-data-awaited/