Home » News » Aksjer spretter etter kraftig salg ettersom inflasjonen i USA avtar.

Aksjer spretter etter kraftig salg ettersom inflasjonen i USA avtar.

News Team
Europeiske aksjer og amerikanske aksjefutures tok seg opp på fredag da markedene stabiliserte seg etter en uke der globale aksjer har falt nesten 2 %, mens dollaren tok tilbake terreng mot yenen.
Det var få store reaksjoner på data som viste at den amerikanske indeksen for personlige forbruksutgifter, Federal Reserves foretrukne mål for inflasjon, avkjølte seg litt til 2,5 % år-til-år i juni. Traders innsats på to eller tre rentekutt i Fed i år forble intakt.

S&P 500-futures steg 0,72 %, etter at indeksen (.SPX), falt for tredje dag på rad torsdag for å markere et fall på 1,9 % for uken til dags dato.

Futures for den teknologibelastede amerikanske Nasdaq-indeksen – som har falt 7% de siste to ukene – steg 1%.
I mellomtiden steg Europas kontinentdekkende STOXX 600-indeks (.STOXX), tab 0,58 % og var på vei til å avslutte uken 0,4 % høyere etter å ha tapt 2,7 % forrige uke.
Aksjemarkedene – som hadde handlet til alle tiders høyder – har sett gamle favoritter miste litt lokke og andre ta seg opp de siste to ukene etter at noen kjøligere amerikanske økonomiske data vekket håp om at Federal Reserve snart ville kutte renten.

Investorer har snappet opp mindre selskaper som er tettere knyttet til økonomien og påvirket av lånekostnader. Samtidig har de droppet populære kunstig intelligens-spill som Nvidia (NVDA), og bidratt til å trekke ned globale aksjer (.MIWD00000PUS), med 1,7 % denne uken.
“Måten vi kan beskrive (denne uken) er en avvikling av konsensus-long-posisjoner i vekst- og AI-aksjer og en avvikling av konsensus-long carry-posisjoner,” sa Max Kettner, sjef for multi-asset-strateg i HSBC.

Analytikere sa at den bedre ytelsen til europeiske aksjer denne uken sammenlignet med sine amerikanske likemenn var en del av rotasjonen av store teknologiske navn.
Andre aksjemarkeder fant også fotfeste på fredag, med Tysklands DAX-indeks (.GDAXI), opp 0,46 % og Storbritannias FTSE 100 (FTSE), 1 % høyere.

Japanske Nikkei (.N225) falt 0,53 % over natten, mens Hong Kongs Hang Seng (.HSI) steg 0,1 %.

Amerikanske 10-årige statsrenter falt litt etter inflasjonsutskriften til 4,221 %. Renter med kortere dato, som er mer følsomme for renteforventninger, falt og var på vei til å avslutte uken 10 basispunkter lavere.

YEN SLIPPER TILBAKE

Den japanske yenen, som har steget rundt 1,8 % denne uken, falt fra rundt 12 ukers høye da investorer stoppet opp foran Bank of Japan og Federal Reserves rentebeslutninger neste onsdag.

Dollaren var sist opp 0,3 % mot yenen på 154,39.
I mellomtiden ble indeksen som sporer dollaren mot seks andre hovedvalutaer lite endret ved 104,36, mens euroen var veldig litt høyere på $1,0857.

Yenen har blitt drevet opp av forventninger at Fed kan kutte mens Japan hever renten de kommende månedene, samt av mistenkt BOJ-intervensjon tidligere denne måneden.
Rallyet tok fart denne uken da investorer forlot langvarige spill mot yenen, og tvang dem til å kjøpe tilbake den japanske valutaen.
Data på torsdag som viste at den amerikanske økonomien vokste mer enn forventet i andre kvartal bidro til å roe ned yen-rallyet, selv om det i liten grad endret tradernes veddemål på to eller tre Fed-kutt i år, med start i september.
HSBCs Kettner sa at sterke inntektsrapporter fra Amazon (AMZN), Apple (AAPL) og Microsoft (MSFT), neste uke kan stoppe salget av aksjer. “Markedene kan forbli litt nervøse inntil da.”
Oljeprisen falt med den globale benchmarkprisen på Brent-olje ned 0,67 % til 81,82 dollar per fat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-bounce-after-heavy-sell-off-as-us-inflation-cools/