Home » News » Wall Street ender opp med at investorer fokuserer på Nvidia-resultater.

Wall Street ender opp med at investorer fokuserer på Nvidia-resultater.

News Team

S&P 500 endte høyere tirsdag i forkant av en etterlengtet kvartalsrapport fra Nvidia onsdag og økonomiske data ventet senere i uken som kan gi ledetråder om rentekuttene.

Tungvektsteknologirelaterte aksjer var blandet, med fokus på kommende resultater fra Nvidia (NVDA) , brikkeprodusenten i sentrum av Wall Streets rally i AI-relaterte aksjer.

Nvidias aksjer klatret og var det mest omsatte selskapet på amerikanske børser, ifølge LSEG-data.

Opp 159 % i 2024, blir Nvidia sett på som den største vinneren så langt fra AI-teknologi, og resultatene følger nylige bekymringer om økninger i allerede store utgifter fra Microsoft (MSFT) , Alphabet (GOOG) og andre tungvektere i deres kappløp om å dominere fremvoksende AI-teknologi.

“Det er en høy bar å fjerne for ikke bare Nvidias inntjening og veiledning, men historien de forteller om tilstanden til AI som på en måte løfter teknologisektoren ut av sin nylige funk,” sa Ross Mayfield, investeringsstrategianalytiker i Baird.

I følge foreløpige data, økte S&P 500.SPX 9,26 poeng, eller 0,16 %, og endte på 5 626,10 poeng, mens Nasdaq Composite.IXIC fikk 29,82 poeng, eller 0,17 %, til 17 755,58. Dow Jones Industrial Average.DJI steg 14,61 poeng, eller 0,04 %, til 41 255,13.

Data på tirsdag viste at USAs forbrukertillit steg til et seks måneders høydepunkt i august, mens forbrukerne også ble mer engstelige for arbeidsmarkedet etter at arbeidsledigheten hoppet til nær en treårshøy på 4,3 % forrige måned.

Investorer vil se til juli personlige forbruksutgifter data forfaller på fredag for ytterligere hint om det potensielle tempoet i rentekutt.

Traders satser nå på et rentekutt på enten 25 eller 50 basispunkter i september, ifølge CME Groups Fed Watch-verktøy.

I mellomtiden økte UBS Global Wealth Management oddsen for en lavkonjunktur i USA til 25 % fra 20 %, med henvisning til svakhet i arbeidsmarkedet.

Paramount Global PARA.O raste etter at Edgar Bronfman Jr. forlot sitt bud på selskapet, og ryddet veien for Skydance Media til å ta kontroll over Shari Redstones medieimperium.

Tesla (TSLA) falt etter at Canada sa at de ville innføre en 100% toll på import av kinesiske elektriske kjøretøy. Pliktene gjelder for alle elbiler som sendes fra Kina, som inkluderer de som er laget av Tesla.

Super Micro Computer SMCI.O avslo etter at shortselger Hindenburg Research sa at den hadde en shortposisjon i AI-serverprodusenten.

PHLX Housing index.HGX tapte etter at data viste at prisene på eneboliger falt i juni da høyere boliglånsrenter veide etterspørselen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ends-up-as-investors-focus-on-nvidia-results/