Home » News » Nvidia faller, fører til lavere brikkelagre.

Nvidia faller, fører til lavere brikkelagre.

News Team

Halvlederaksjer, ledet av Nvidia, falt tirsdag i løpet av en generell nedgang for markedet. S&P 500 falt med mer enn 1 %.

Nvidia falt nesten 8 %, Intel falt 8 %, Marvell falt 7 % og Broadcom falt mer rundt 6 %. AMD og Qualcomm falt 6 %. SMH, en indeks som sporer halvlederaksjer, falt 6 %, i takt med det største tapet på én dag på en måned.

Markedene var trege tirsdag etter at ISM-fremstillingsindeksen rapporterte tall for august som kom under konsensusforventningene – noe som øker frykten for styrken til økonomien, men potensielt øker sjansene for at Federal Reserve vil kutte renten.

Chiplagrene har steget det siste året på grunn av optimisme om at den kunstige intelligensboomen vil kreve at selskaper kjøper flere halvledere og minne for å holde tritt med økende beregningskrav for AI-applikasjoner.

Sektoren har blitt ledet av Nvidia, som fortsatt er opp nesten 129 % så langt i 2024, og dominerer markedet for AI-datasenterbrikker.

Andre chipselskaper vil at investorer skal anerkjenne AI-produktene deres og potensialet for vekst. Intel og AMD selger også AI-brikker, selv om etterspørselen etter dem er mindre enn for Nvidias produkter. Broadcom fungerer på Googles TPU-brikker, og Qualcomm markedsfører sine brikker som de beste for å kjøre AI på Android-telefoner.

Forrige uke rapporterte Nvidia 30 milliarder dollar i kvartalsresultat for kvartalet som slutter i juli, høyere enn Wall Streets allerede høye forventninger. Inntektene i selskapets datasentervirksomhet, som inkluderer AI-prosessorer, steg 154 % på årsbasis, delvis drevet av en håndfull sky- og internettgiganter som kjøper milliarder av dollar med Nvidia-brikker hvert kvartal.

Nvidia sa at de forventer 80% salgsvekst i inneværende kvartal.

Men noen investorer så på Nvidias prognose forrige uke som en nedgang i veksten, og rammet kort tid brikkeprodusenter som forsyner Nvidia med minne og andre deler.

Intel annonserte nye bærbare prosessorer på tirsdag som kan kjøre AI-programmer på selve enheten, i stedet for å stole på servere i skyen. Broadcom, som jobber med store selskaper for å utvikle tilpassede AI-brikker, rapporterer inntjening for tredje kvartal torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-tumbles-leading-chip-stocks-lower/