Home » News » Tech-aksjer rally mens ECB ruver.

Tech-aksjer rally mens ECB ruver.

News Team

Asiatiske aksjemarkeder var stort sett høyere ettersom investorer fikk tilbake noe av kjærligheten til teknologiaksjer, og spesielt Nvidia (NVDA), mens de så frem til et nesten sikkert rentekutt fra ECB og mulige hint om hva mer som kommer.

Alt dette bidro til å oppveie en demper på markedene fra de raskt avtagende sjansene for et overdimensjonert halvpoengs rentekutt av Fed neste uke.

Den mye etterlengtede amerikanske inflasjonsrapporten over natten viste at kjerne-KPI steg 0,28 % i august, litt over en prognoseoppgang på 0,2 %, og det var nok til at skumle markeder endelig bestemte seg for at Fed vil nøye seg med et rentekutt på 25 bps på onsdag .

Det førte til høyere kortsiktige renter og ga dollaren et sårt tiltrengt løft mot yenen, som trakk seg tilbake fra 2024-høyden på 140,71 per dollar.

Den svakere yenen sendte Nikkei nesten 3% høyere, og overskygget haukiske kommentarer fra en senior Bank of Japan-tjenestemann om at kursene må nå 1% over tid.

Europa er klar for solide gevinster på vei inn i dagens store risikobegivenhet: Den europeiske sentralbankens politiske beslutning. EUROSTOXX 50-futures steg 1,2 % og FTSE-futures steg 1 %.

Et kvartpoengs kutt er for fullt, men spørsmålet gjenstår om sentralbanken vil kutte igjen i oktober og desember. Inflasjonsforsiktige hauker er fortsatt i flertall, med markeder som kun priser en bevegelse neste måned til rundt 40 %.

Det mest sannsynlige scenariet er at ECB-president Christine Lagarde i sin orientering etter møtet vil holde seg til den nylige fortellingen om at beslutninger tas møte for møte, basert på innkommende data.

Deretter vil oppmerksomheten flyttes tilbake til USA, hvor ukentlige arbeidsløshetskrav og produsentprisdata kommer.

Arbeidsløshetskrav har fått ekstra fremtreden på grunn av Feds laserfokus på helsen til arbeidsmarkedet. Et dårlig tall – høyere enn prognosen 230 000 – kan gjenopplive utsiktene for et kutt på 50 bps.

Økonomer forventer at PPI steg 0,1 % forrige måned. Noen elementer av dataene vil hjelpe analytikere med å avgrense prognosene for prisindeksen for personlige forbruksutgifter, Feds foretrukne måler for inflasjon, som kommer 27. september.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tech-stocks-cue-rally-while-ecb-looms/