Home » News » Wall Street holder seg stabilere en dag etter å ha falt fra rekorden.

Wall Street holder seg stabilere en dag etter å ha falt fra rekorden.

News Team

Amerikanske aksjer holder seg stabilere onsdag etter bedre enn ventet resultatrapporter fra Morgan Stanley, United Airlines og andre store selskaper.

S&P 500 var 0,2 % høyere i morgenhandel, en dag etter å ha falt fra all-time high på grunn av fallende energi- og teknologiaksjer. Dow Jones Industrial Average var opp 165 poeng, eller 0,4 %, fra klokken 10:30 østlig tid, og Nasdaq-kompositten var 0,1 % høyere.

Morgan Stanley steg 6,6 % etter å ha rapportert sterkere resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Administrerende direktør Ted Pick sa at investeringsbanken likte et “konstruktivt miljø” i sine virksomheter rundt om i verden. Og med aksjekurser nær rekorder, administrerer den enda mer penger for kundene.

United Airlines fløy 8,7 % høyere etter å ha rapportert et mildere fall i sommerresultatet enn forventet og annonsert planer om å sende opptil 1,5 milliarder dollar til sine aksjonærer ved å kjøpe tilbake aksjen. JB Hunt Transport Services økte med 4 % etter at fraktselskapet leverte bedre resultater enn forventet.

De bidro til å oppveie et fall på 3 % for Ulta Beauty. Forhandleren falt til et av de største tapene i S&P 500 etter å ha gitt langsiktige mål for vekst i salg og andre tiltak som analytikere ved Citi sa antydet at den amerikanske skjønnhetsindustrien er mer moden enn den en gang var.

Energiaksjene holdt seg jevnere en dag etter å ha falt til noen av markedets verste tap, inkludert en oppgang på 0,6 % for Exxon Mobil.

De fulgte oljeprisen, som i seg selv stabiliserte seg. Prisen for et fat Brent-olje, den internasjonale standarden, var omtrent flat etter å ha falt under $75 per fat fra mer enn $80 forrige uke.

En stor grunn til den nylige svakheten er avtagende frykt for at Israel vil angripe iranske oljeanlegg som en del av gjengjeldelsen for Irans missilangrep tidlig denne måneden. Iran er en stor produsent av råolje, og en streik kan øke eksporten til Kina og andre steder. Bekymringene er store, i mellomtiden, for at Kinas avtagende økonomi vil bety mindre etterspørsel etter råolje enn forventet.

Amerikanske teknologiaksjer holdt seg også bedre en dag etter en markedsrystende advarsel fra ASML, en nederlandsk leverandør til chipindustrien.

ASML-sjef Christophe Fouquet sa tirsdag at kunstig intelligens fortsetter å tilby et sterkt oppsidepotensial, men “andre markedssegmenter tar lengre tid å komme seg.” Det bidro til sklier på 3,5 % for Broadcom og 4,7 % for Nvidia på tirsdag. En dag etterpå steg begge med minst 1 % og blant de sterkeste kreftene som presset oppover på S&P 500.

Onsdag bød likevel på den første sjansen for asiatiske aksjemarkeder til å føle krusningene av ASMLs advarsel, og chipselskapene der falt.

Japanske Nikkei 225 falt 1,8 % da brikkeprodusenten Tokyo Electron sank 9,2 % og Lasertec Corp., som lager utstyr for å inspisere brikker, tapte 13,4 %.

Aksjeindekser var blandet i resten av Asia og Europa. I London steg FTSE 100 1,1 % etter at regjeringen rapporterte at inflasjonen i Storbritannia falt i september til det laveste nivået på mer enn tre år. Det forsterket forventningene om at Bank of England vil kutte renten på sitt neste styremøte.

I USA har Federal Reserve også allerede begynt å kutte renten etter år med å holde dem høye i håp om å bremse økonomien nok til å dempe høy inflasjon.

Ettersom inflasjonen endelig ser ut til å være på vei mot Feds 2%-mål, utvider sentralbanken fokuset til å inkludere å holde økonomien i gang. Nylige rapporter som viser at den amerikanske økonomien fortsatt er sterkere enn forventet, har økt optimismen om at Fed kan gjennomføre en perfekt landing der den får inflasjonen ned til 2 % uten å forårsake en resesjon som mange hadde trodd ville være nødvendig.

I obligasjonsmarkedet falt avkastningen på den 10-årige statskassen til 4,00 % fra 4,03 % sent tirsdag. Toårsrenten, som i større grad følger forventningene til hva Fed vil gjøre, falt til 3,93 % fra 3,95 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-holds-steadier-a-day-after-sliding-from-its-record/