Home » News » Stigende amerikanske aksjer øker uttaksperioden poser

Stigende amerikanske aksjer øker uttaksperioden poser

News Team

Mens det amerikanske aksjemarkedet fortsetter å stige, diskuterer investorer som eier aksjer i de enorme teknologi- og vekstselskapene som leder anklagen om de skal ta ut penger eller fortsette å kjøre.

En rekordstor 8,5 milliarder dollar (RM39 milliarder) strømmet inn i teknologiaksjer den siste uken, viste data fra Bank of America (BofA) Global Research, da investorer stakk inn i et rally som har sett den teknologitunge Nasdaq 100-økningen med 33 % i 2023.

Referanseindeksen S&P 500 har steget 11,5 % i år og er på 10 måneders høyeste.

Likevel ser andre grunner til forsiktighet.

Blant dem er trangheten i markedets rally: de fem største aksjene i S&P 500 har en samlet vekt på 24,7 % i indeksen, en rekordhøy som dateres tilbake til 1972, sa Ned Davis Research i en fersk rapport.

De tunge vektingene kan bety mer betydelig nedfall for bredere markeder dersom disse navnene vakler.

“Vi hadde denne store kjøringen, og det essensielle spørsmålet er, tror du det kommer til å fortsette, eller tror du at ting kommer til å gå tilbake til det normale?” sa Peter Tuz, president for Chase Investment Counsel.

Spenning over fremskritt innen kunstig intelligens (AI) er en nøkkelfaktor som gir næring til gevinster i mega-cap-aksjer.

Store bevegelser inkluderer aksjer i Nvdia , som er opp rundt 170 % i år, mens Apple og Microsoft , de to beste amerikanske selskapene etter markedsverdi, begge har steget nesten 40 %.

Jay Hatfield, administrerende direktør (CEO) i hedgefondet InfraCap, tror at spenningen over AI vil fortsette å øke megakapitalaksjene. Han er “overvektig” på mega-caps, inkludert Nvidia, Microsoft og Google-forelder Alphabet.

“Vi tror 100 % på AI-boomen,” sa Hatfield. “Jeg ville blitt sjokkert hvis disse aksjene ikke er betydelig høyere innen utgangen av året.”

Data viste at den amerikanske jobbveksten akselererte i mai, selv om et hopp i arbeidsledigheten antydet at arbeidsmarkedsforholdene ble lettet, og økte investorenes appetitt på aksjer midt i håp om at den amerikanske sentralbanken (Fed) vil være i stand til å få ned inflasjonen uten å skade. vekst.

S&P 500 steg 1,45 prosent.

Megacap-aksjer ledet markedene i store deler av tiåret etter finanskrisen, og å satse mot dem har vært en farlig strategi i 2023. Investors allokering til kontanter er høyere enn den har vært historisk, viste data fra BofA, som noen markedsobservatører mener gir mye drivstoff for å presse rallyet videre.

Sterk fart kan også fortsette å drive aksjene oppover.

Michael Purves, administrerende direktør i Tallbacken Capital Advisors, skrev tidligere at teknisk analyse viste at Nasdaq 100 var overkjøpt, en tilstand som kan gjøre en eiendel mer sårbar for kraftige nedganger.

Imidlertid klarte indeksen å øke ytterligere 10 % over tre måneder da den nådde samme tilstand for to år siden, ifølge Purves.

Den nylige økningen i Nvidia viste hvordan en aksje kan fortsette å klatre selv etter å ha postet store gevinster. Aksjene var allerede opp 109 % på vei inn i resultatrapporten den 24. mai, men steg ytterligere 30 % den siste uken etter brikkeprodusentens overraskende positive salgsprognose.

Kevin Mahn, investeringssjef i Hennion & Walsh Asset Management, sa at aksjene i Nvidia, som nå handles til 44 ganger terminfortjenesteanslag, ifølge Refinitiv Datastream, har blitt «litt rike».

“Jeg liker fortsatt teknologisektoren i løpet av de neste to årene, men jeg må nå være mye mer fokusert på verdivurdering gitt oppgangen i mange av disse mega-cap-aksjene,” sa Mahn, som sa at Microsoft-aksjer forble attraktive delvis på grunn av selskapets imponerende kontantstrøm og sunne utbytte.

Andre blir på vakt, og siterer faktorer som stigende verdivurderinger og tegn på at resten av markedet syltet bort mens en liten klynge aksjer stiger.

Resultatet til bare syv aksjer, Eple, Microsoft , Alfabet, Amazon , Nvdia , Meta Platforms og Tesla , sto for hele S&P 500s 2023-totalavkastning gjennom mai, ifølge S&P Dow Jones-indeksene.

Samtidig har bare 20,3 % av S&P 500-aksjene gått bedre enn indeksen på rullerende tre-måneders basis, en rekordlav som går tilbake fem tiår, ifølge Ned Davis.

Nivåer under 30 % har gått foran svakere resultater for det bredere markedet, med S&P 500 som steg 4,4 % i løpet av det neste året mot et gjennomsnitt på 8,2 % for alle ettårsperioder, viste firmaets undersøkelser.

David Kotok, investeringssjef i Cumberland Advisors, har de siste dagene redusert beholdningen av iShares halvlederbørshandlede fond etter den siste økningen i aksjer i Nvidia.

Kotok så på den innsnevrede bredden som et illevarslende tegn for det bredere aksjemarkedet, og sa at aksjer også så mindre gunstige ut i visse verdivurderinger.

I en vanlig verdsettelsesberegning handles S&P 500 til 18,5 ganger terminfortjenesteestimater sammenlignet med dets historiske gjennomsnitt på 15,6 ganger, ifølge Refinitiv Datastream. “Du kan ha (markeds)konsentrasjon og det kan fortsette en stund,” sa han. Men, sa han, “for meg er innsnevringen en advarsel.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/surging-us-stocks-raise-cashing-out-period-poser/