Home » News » 2 grunner til å kjøpe aksjer i april til tross for Feds innstramming

2 grunner til å kjøpe aksjer i april til tross for Feds innstramming

Amerikanske aksjer har avsluttet første kvartal av det nye handelsåret, og leverte negativ avkastning. Så her er fire grunner til å kjøpe aksjer til tross for at Federal Reserve planlegger å stramme pengepolitikken ytterligere.

I mars tok aksjemarkedet tilbake det meste av tapt terreng siden handelsåret startet, men det er rom for mer. Mens mange investorer frykter at Federal Reserves innstrammingssyklus vil skade aksjer, er her fire grunner som støtter aksjemarkedet i april:

  • USAs forbruk er i sterk form
  • Fed blir sett på som bak kurven

USAs forbruk er i sterk form

Den amerikanske forbrukeren er fortsatt i sterk form, som antydet av den økende importen av forbruksvarer i 2022. Hvis forbrukeren fortsetter å bruke, vil økonomien fortsette å ekspandere, og dermed bidra til amerikanske bedrifters fortjeneste.

Forbruksutgifter er motoren for økonomisk vekst. En så sterk utgiftsbane tyder på at resesjon ikke er i nærheten, slik mange har fryktet etter at rentekurven snudde forrige uke.

Fed blir sett på som bak kurven

Federal Reserve i USA hevet federal funds-renten på sitt siste møte. Den løftet kursen med 25 bp og insisterte på at det bare var starten på en innstrammingssyklus.

I dagene som fulgte antydet dessuten Feds styreleder sterkt at Fed hadde til hensikt å fremskynde renteøkningene. Markedet priser nå inn en renteøkning på 50 bp på Feds mai-møte og deretter et skifte tilbake til 25bp rentehevinger i juni og juli.

Mens høyere renter er due for aksjer, er Feds virkelige problem inflasjon. Forutsatt at Fed går videre og leverer alle renteøkningene nevnt ovenfor, vil det bringe federal funds-renten til 1,25 % i juli.

Men inflasjonen går i et mye høyere tempo. Den nådde 7,9 % YoY i februar, og trenden vil sannsynligvis fortsette. Mange årsaker ligger bak økningen i prisene på varer og tjenester, som covid-19 monetære og skattemessige stimulanser, flaskehalsene i forsyningskjeden eller krigen i Øst-Europa.

Alle disse vil neppe forsvinne lett, og dermed øke inflasjonen enda mer. Som sådan blir Fed sett på som bak kurven, til tross for sin ambisiøse plan om å heve rentene.