Home » News » 2 grunner til å kjøpe britiske aksjer til tross for dagens fall

2 grunner til å kjøpe britiske aksjer til tross for dagens fall

FTSE 100-indeksen reagerte på nyhetene om at Russland invaderte Ukraina over natten. Alle europeiske børser er i minus, og den britiske hovedindeksen er ned omtrent -3 % da denne artikkelen ble skrevet.

Langsiktige investorer kan imidlertid finne det attraktivt å kjøpe på dippen. For de som ønsker å gjøre noen kupp i de globale aksjemarkedene, ser de britiske aksjene attraktive ut. Her er to grunner:

  • Attraktive verdivurderinger
  • Høyere fri kontantstrøm enn andre regioner

Britiske aksjer handles til attraktive verdier

En av de viktigste tingene som gjør britiske aksjer attraktive er den høye rabatten de handles til sammenlignet med andre regioner. For eksempel, i slutten av januar i år, handlet britiske aksjer representert av FTSE 100-indeksen med en rabatt på rundt 30 % sammenlignet med MSCI World Index.

Dessuten handles selv små og mellomstore selskaper i Storbritannia til attraktive verdier. Selv om premien, målt ved forholdet mellom pris og inntjening, er større enn FTSE 100 large cap-indeksen, er den fortsatt godt under den globale referanseindeksen.

Britiske bedrifter har høye kontantbeholdninger

På toppen av de attraktive verdivurderingene sitter britiske selskaper på en haug med kontanter. I følge Goldman Sachs har kontanter som en prosentandel av totale eiendeler nådd over 34 % for britiske aksjer.

Dessuten overgår FTSE 100s frie kontantstrøm andre regioner, som USA, Japan eller Europa, uten Storbritannia. Fri kontantstrøm er et mål på hvor mye penger som er igjen etter at et selskap dekker alle kapital- og driftsutgifter. Etter markedsverdien er avkastningen på fri kontantstrøm i Storbritannia, representert av FTSE 100-selskapene, på 6,8 %, mye høyere enn i andre regioner.

Alt i alt er det usikre tider for investorer. Men for de som er villige til å plukke aksjer når markedet er urolig og markedet er nede, kan dette være et godt tidspunkt med hensyn til britiske selskapers billige verdivurdering og sterke frie kontantstrømmer.