HomeNewsTopp 4 Nasdaq 100 selskaper å kjøpe til tross for fallende indeks

Topp 4 Nasdaq 100 selskaper å kjøpe til tross for fallende indeks

Mircea Vasiu

Nasdaq 100 falt fra all-time highs, og nå i ferd med å gå inn i bjørnemarkedets territorium. Indeksen stengte i går ned -17,22 %, en dag før Russland invaderte Ukraina. Her er fire aksjer som har gitt positiv avkastning YTD til tross for at indeksen falt.

Nasdaq 100 er kjent som teknologisektorindeksen fordi dens bestanddeler stort sett er aktive i teknologisektoren. Faktisk representerer den de ikke-finansielle selskapene i USA, og den har hatt en forferdelig start på det nye handelsåret.

Indeksen toppet ved utgangen av 2021, akkurat som andre store aksjemarkedsindekser i verden. Men mens andre indekser også har falt, har Nasdaq 100 falt mest.

Ved gårsdagens avslutning var den ned -17,22 % YTD og er i ferd med å gå inn i et bjørnemarked. Et bjørnemarked starter når en indeks synker med mer enn 20 % fra toppene. Nå som en konflikt har startet i Øst-Europa, virker det uunngåelig at aksjemarkedet vil ta ytterligere tap.

Noen selskaper har imidlertid klart seg ganske bra, til tross for salget i Nasdaq 100. Fire aksjer har levert positive YTD-avkastninger til tross for at indeksen har solgt seg ned: T-Mobile US, Activision Blizzard, Booking Holdings og Kraft Heinz.

T-Mobile USA

T-Mobile US (NASDAQ:TMUS) er en aktiv aktør i industrien for trådløse telekommunikasjonstjenester. Det leverer mobile kommunikasjonstjenester til kunder i USA og selger også trådløse enheter, for eksempel nettbrett og wearables.

Aksjekursen er opp 4,71 % YTD ettersom selskapets inntektsvekst på årsbasis overstiger sektormedianen med mer enn 75,62 %.

Activision Blizzard

Tidligere i år annonserte Microsoft, teknologigiganten, at de hadde nådd en avtale om å kjøpe Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI), en leder innen spillutvikling og interaktiv underholdning.

Med dette trekket har Microsoft til hensikt å styrke sin posisjon også i metaversen, og kunngjøringen utløste et kraftig steg oppover for Activision Blizzard-aksjekursen.

Booking Holdings

Booking Holdings (NASDAQ:BKNG) er et amerikansk selskap som opererer innen hoteller, feriesteder og cruiserederier. Aksjekursen har gitt positiv avkastning så langt i 2022, og de fleste analytikere har kjøpsanbefalinger.

Senest ble aksjen oppgradert til kjøp hos RBC Capital Markets.

Kraft Heinz

Kraft Heinz Company (NASDAQ:KHC) aksjekurs er opp 11,70 % YTD. Selskapet produserer og selger mat- og drikkeprodukter i USA og internasjonalt, og det gir utbytte. Terminutbytteavkastningen er 3,99 %, og utbetalingsgraden er 54,42 %.