Home » News » Dax-indeksen krasjer mens Russland invaderer Ukraina. Teknisk analyse.

Dax-indeksen krasjer mens Russland invaderer Ukraina. Teknisk analyse.

Den tyske børsindeksen åpnet dagen vesentlig ned. Nyheter om at Russland angrep Ukraina over natten utløste salg av europeiske aksjer.

Europeere våknet opp i sjokk i dag, da nyheten om at Russland satte i gang et angrep på Ukraina over natten spredte seg raskt. Nyheten utløste en risiko-off-bevegelse i finansmarkedene, først reflektert av investorer som søkte tilflukt i trygge havn-valutaer som japanske yen eller sveitsiske franc.

Fordi aksjemarkedets fremgang blir sett på som en risiko-på-bevegelse, utløser et risiko-av-miljø det motsatte – en nedgang. Europas avhengighet av russisk gass gjorde det sårbart, og Russlands trekk var dristig med tanke på hva som sto på spill.

Som sådan stuper den tyske hovedbørsindeksen, Dax. Den åpnet med et gap lavere, og det tekniske bildet er fortsatt bearish.

Bearish-advarsler har dukket opp på Dax daglige diagram siden slutten av 2021

Tekniske handelsmenn er ikke så overrasket. Tross alt har store bearish-signaler, som advarer om en korreksjon, dukket opp på det daglige diagrammet siden de siste dagene av 2021.

For det første endte året før med at Dax-indeksen dannet et dobbelttoppmønster ved 16 200-området. Siden den gang kunne den ikke gjøre en ny høyere high, og dermed gi bjørnene en grunn til å presse på for mer.

For det andre hadde Dax-indeksens transformasjon fra 30 til 40 enheter til hensikt å "modernisere" den. Det vil si, gjøre den mer attraktiv for investorer. Men det skjedde ikke.

For å komme tilbake til det tekniske bildet, har det doble toppmønsteret et målt trekk, sett i oransje på diagrammet over. Det peker på 13 200 som minimumsmålet, noe som sannsynligvis vil bringe Dax-indeksen inn i det bearish markedsterritoriet.

Til slutt fungerte 14 800-nivået som et sentralt nivå. Det ga støtte i nesten ett år, da investorer kjøpte indeksen hver gang markedet forsøkte å bevege seg under.

Nå som støtten er brutt, går det over til motstand. Derfor bør ethvert mulig rally ha vanskelig for å avansere over 14 800.

For å oppsummere er dette en mørk dag for Europa. Krig i Øst-Europa er noe å bekymre seg for, siden dette er noe Europa har forsøkt å unngå for enhver pris de siste tiårene.