Home » News » 2 grunner til at aksjer kan stige til tross for Feds renteøkning

2 grunner til at aksjer kan stige til tross for Feds renteøkning

Finansmarkedene avventer Feds beslutning som er planlagt senere i dag. Selv om Fed mest sannsynlig vil heve rentene, er det noen grunner til å fortsatt kjøpe aksjer?

Den viktigste begivenheten for finansmarkedene starter senere i dag i nord-amerika – Feds uttalelse og pressekonferanse. Mye har blitt skrevet i forkant av arrangementet, som at Fed ligger bak kurven.

Tross alt er inflasjonen den høyeste på 40 år, men den føderale fondsrenten er nær null.

Aksjer falt i 2022, men fant støtte nylig. Det vil si at til tross for alt som skjer i verden, som økende inflasjon og krig i Europa, er aksjene motstandsdyktige. Her er to grunner til at det er slik: renteøkningen og mye dårlig er allerede priset inn.

Renteøkningen er 100 % priset inn

La oss starte med renteøkningen. Under den siste uttalelsen sa Powell at en renteøkning på 25 bp favoriseres. Dermed er den allerede priset inn.

Inflasjon er det som holder Fed våken i disse dager, og det er sannsynlig at det vil bli nevnt flere ganger under pressekonferansen. Så hvor kan Fed overraske?

Hvis Fed ikke øker anslagene for punktplott med hvor mye markedet forventer (f.eks. median 4 stigninger i stedet for 5 forventet), bør aksjene stige til tross for renteøkningen. Derfor bør 25bp sees på som en duevandring.

Mange dårlige ting er priset inn også

Mange dårlige nyheter fra geopolitisk perspektiv har sirkulert. Dessuten går inflasjonen veldig varm.

Som sådan falt Nasdaq 100-indeksen inn i bjørnemarkedets territorium. Det er også et dødskors på S&P 500-indeksen (dvs. 50-dagers glidende gjennomsnitt faller under 100-dagers glidende gjennomsnitt).

Dessuten er forbrukertilliten den laveste på 10 år. Videre viser en undersøkelse utført av Bank of America at globale fondsforvaltere sitter på en haug med kontanter, underinvestert.

Derfor, med all denne usikkerheten svevende, kan aksjene sprette av den enkle grunn at alle de ovennevnte faktorene allerede er kjent. Og likevel er aksjene motstandsdyktige.