HomeNewsMarkedshøydepunkter: Her er aksjene som skapte overskrifter på mandag

Markedshøydepunkter: Her er aksjene som skapte overskrifter på mandag

Ruchi Gupta

  • Forventet renteøkning fra Fed kan utløse oppgang i amerikanske aksjer
  • Coupa Software kunngjør en omsetning på 193,3 millioner dollar for fjerde kvartal 2021
  • Tencent står overfor enorme bøter for brudd på lover mot hvitvasking, og Rio Tinto kjøper Turquoise Hill

Amerikanske aksjer kan stige på grunn av renteøkninger

Ironside Macroeconomics forskningsdirektør Barry Knapp har antydet at amerikanske aksjer sannsynligvis vil øke på onsdag ettersom markedene forventer at Fed-sjef Jerome Powell signerer en renteøkning på 25 basispunkter. Knapp indikerer at renteøkningen allerede er priset inn i S&P-indeksen som er ned 13 % YTD.

I februar steg inflasjonen til 7,9 %, og Fed forventes å være mindre aggressiv i forhold til tidligere spådommer på grunn av de økonomiske konsekvensene knyttet til den pågående konflikten i Ukraina.

Coupa Software aksjer faller på bearish veiledning.

Coupa Software Inc. (NASDAQ: COUP) aksjer falt nesten 30% timer etter at det San Mateo-baserte firmaet ga veiledning. Selskapet kunngjorde at tapet hadde økt i fjerde kvartal til 61,4 millioner dollar eller 1,29 dollar per aksje fra 61,4 millioner dollar eller 0,85 dollar per aksje for ett år siden. Justert EPS i kvartalet var $0,19 per aksje.

Inntektene økte med 18 % fra år til år til 193,3 millioner dollar, og slo konsensusanslag. I fjerde kvartal var beregnede milliardbeløp 18 % opp på årsbasis. Selskapet forventer inntekter på mellom $189 millioner og 191 millioner dollar og justert EPS på $0,03 til $0,06 per aksje for inneværende kvartal.

Tencent Holding risikerer straff for brudd på lover mot hvitvasking av penger

Tencent Holdings Ltd. står overfor straffer for brudd på anti-hvitvaskingsreglene bestemt av People's Bank of China. The Wall Street Journal rapporterte mandag at selskapets WeChat Pay ble anklaget for å ikke overholde regler som krever at den bekrefter identiteten til transaksjonsbrukere og selgere på plattformen og kilden til pengene deres.

PBOC avdekket ulovlige transaksjoner under en rutinemessig gjennomgang av plattformens digitale lommebøker og mobilbetalinger.

Rio Tinto kjøper Turquoise Hill Resources for 2,7 milliarder dollar

Turquoise Hill Resources Ltd. (NYSE: TRQ)-aksjen steg 30 % etter Rio Tinto Plc's (NYSE: RIO) forslag om å kjøpe gruveutforsknings- og utviklingsfirmaet for et kontantvederlag på 2,7 milliarder dollar. Rio foreslo å kjøpe de resterende 49% av Turquoise-eiendommen, noe som utgjør C$34 per aksje. Dette er en premie på 32 % fra premien som Turquoise stengte på fredag.