Home » News » 3 tekniske grunner til å kjøpe NASDAQ 100-indeksen

3 tekniske grunner til å kjøpe NASDAQ 100-indeksen

Teknologisektoren har falt fra sine all-time highs over 16 500 poeng uten noen betydelig tilbakeslag. Er den sterke støtten en grunn til å kjøpe nå?

Teknikkaksjer har falt kraftig i 2022, til tross for at mange av de mest representative selskapene leverte mye bedre resultater enn forventet. På vei ned fra all-time high-nivåer vi så i slutten av 2021, gjorde NASDAQ 100-indeksen ingen betydelig tilbakeslag.

Det tekniske bildet peker imidlertid på minst tre bullish tegn å vurdere: støtte gitt av toppen av en kontraherende trekant, en bullish RSI-divergens og et fallende kilemønster.

Sterk horisontal støtte er gitt av toppen av en tidligere sammentrekkende trekant

Det første bullish-signalet er horisontal støtte gitt av toppen av en sammentrekkende trekant. Toppen er der de to trendlinjene som tilhører en trekant, krysser hverandre.

Det er et sted som gir horisontal støtte, og det er tilfelle for NASDAQ 100-indeksen.

Bullish RSI divergens

Et annet bullish tegn er en divergens mellom prisen og Relative Strength Index (RSI). RSI er en oscillator som viser overkjøpte og oversolgte nivåer.

Når den faktiske prisen avviker fra det oscillatoren gjør, danner det en divergens. I dette tilfellet har NASDAQ 100-indeksen fortsatt å danne nye laveste nivåer, men RSI har ikke gjort det.

Derfor dannet oscillatoren en bullish divergens etter å ha beveget seg i oversolgt territorium, og maner til forsiktighet.

Fallende kilemønster

Til slutt kan man observere et fallende kilemønster. En fallende kile er et bullish reverseringsmønster, og tekniske tradere venter vanligvis på at prisen bryter og lukker seg over den øvre trendlinjen.

Når det gjelder NASDAQ 100-indeksen, vil en daglig lukking over 14 000 poeng fungere som en bekreftelse på mønsteret. Forutsatt at markedet ikke lager en ny lavere bunn, kan en ny all-time high ligge i kortene.

Når aksjemarkedet trender høyere, planlegger de fleste investorer å kjøpe dip. Men når et fall til slutt dukker opp, begynner investorer å tvile på sin egen tese. Som sådan er det å kjøpe en dip mer som ønsketenkning i stedet for hva mennesker faktisk gjør. Av denne grunn er det verdt å vente på bekreftelse før du dedikerer litt penger til en investering. For tekniske handelsmenn er visse trekk over eller under noen nivåer nok til å gi dem mot til å handle.

Vil vi se et slikt trekk i NASDAQ 100-indeksen?