Home » News » Arm planlegger å kutte opptil 1000 jobber etter Nvidia-kollapsen

Arm planlegger å kutte opptil 1000 jobber etter Nvidia-kollapsen

Arms oppkjøp av Nvidia falt gjennom etter regulatoriske hindringer, og nå må selskapet ta noen tøffe valg.

Den britiske brikkedesigneren Arm avslørte tidligere i dag at den planlegger å kutte så mange som 1000 jobber i et forsøk på å sikre at selskapet fortsetter å fungere.

Denne siste utviklingen kommer etter at selskapets foreslåtte oppkjøp av den amerikanske brikkeprodusenten Nvidia falt gjennom.

Britiske reguleringsbyråer var imot avtalen da de mente den ville gi Nvidia for mye makt i halvledermarkedet, noe som ville redusere konkurranseevnen og kvaliteten til brikkene som produseres på lang sikt.

En talsperson for Arm fortalte CNBC tidligere i dag at selskapet for tiden sysselsetter 6400 mennesker globalt. Imidlertid må selskapet kutte mer enn tusen arbeidsplasser i et forsøk på å holde den rette balansen. Talsmannen sa;

"Som enhver virksomhet, gjennomgår Arm kontinuerlig forretningsplanen sin for å sikre at selskapet har den rette balansen mellom muligheter og kostnadsdisiplin. Dessverre inkluderer denne prosessen foreslåtte oppsigelser på tvers av Arms globale arbeidsstyrke. Hvis forslagene går gjennom, forventer vi at rundt 12-15 % prosent av menneskene i Arm vil bli berørt globalt.»

Arm er basert i Cambridge, Storbritannia. Imidlertid eies selskapet av den japanske finansgiganten SoftBank, som kjøpte halvlederdesigneren for 32 milliarder dollar i 2016.

SoftBank hadde gått med på å selge Arm til Nvidia, men innsigelsen fra Storbritannias antitrustbyrå satte avtalen i fare.

Arm er en av de ledende halvlederdesignerne globalt, og reguleringsbyråene ønsket ikke at oppkjøpet skulle påvirke det globale brikkemarkedet.

Selskapet designer brikker som brukes av noen av de verdensledende teknologiselskapene, inkludert Apple for iPad, Amazon for Kindles og kjøretøyprodusenter i bilene deres.