Home » News » De 3 beste litium- og batteriaksjene å kjøpe med økende EV-bruk

De 3 beste litium- og batteriaksjene å kjøpe med økende EV-bruk

EV-adopsjon øker over hele verden, noe som fører til sterk etterspørsel etter litium og batterier. Så hvilke er de beste litium- og batteriaksjene å kjøpe?

COVID-19-pandemien og nå krigen mellom Russland og Ukraina har ført til forstyrrelser i forsyningskjeden som fortsatt påvirker den globale økonomien. Dessuten har de presserende, enestående tiltakene tatt av regjeringer over hele verden ført til forsinkelser i planene om å nå grønne mål.

Imidlertid er planer på plass, og de fleste avanserte økonomier har ambisiøse mål om å nå netto-nullutslipp i tiårene som kommer. Midler er tilgjengelige, og det er varslet ulike tiltak for å stimulere befolkningen til å gå over til elbil (EV).

Litium har mange industrielle bruksområder, men det høyeste potensialet sees i batterimarkedet. Ettersom hver elbil trenger et batteri, hvilke er de beste litium- og batteriaksjene å kjøpe etter hvert som bruken av elbiler øker?

Albemarle Corporation

Albemarle Corporation (NYSE:ALB) er et selskap fra USA som driver med spesialkjemikalier. Grunnlagt i 1887, har det et dedikert litiumsegment som tilbyr litiumhydroksid og klorid og andre litiumbaserte produkter som brukes i elbilindustrien.

Albemarle er et utbyttebetalende selskap med en 5 års vekstrate på 5,04 %. I tillegg har det økt det årlige utbyttet de siste 27 årene på rad.

Aksjekursen toppet seg i november i fjor, og den har vært på retrett siden den gang. Ikke desto mindre forblir serien med høyere høyder og høyere nedturer intakt, og den bullish biasen vedvarer.

Tesla

Tesla (NASDAQ:TSLA) trenger ingen introduksjon ettersom merkevaren har fått verdensomspennende anerkjennelse. Tesla har vokst til et selskap som sysselsetter rundt 100 000 mennesker og lager batterier for elbiler også.

Aksjekursen falt fra over 1000 dollar etter at Elon Musk, selskapets administrerende direktør, solgte noen av aksjene sine for å skaffe midler til å betale skatt. Likevel er selskapet verdsatt til 822 milliarder dollar og har en bedriftsverdi på 814,59 milliarder dollar.

PPG Industries

PPG Industries (NYSE:PPG) er et amerikansk selskap som driver med spesialkjemikalier med base i Pittsburgh, Pennsylvania. Det produserer en rekke produkter, for eksempel produkter som brukes som batteriseparatorer, og det er et av de amerikanske selskapene som har økt sitt årlige utbytte de siste 49 årene.

Terminutbytteavkastningen er 1,94 %, og utbetalingsgraden er 33,38 %. Dessuten har PPG Industries økt utbyttet med 7,62 % de siste fem årene.