Home » News » 2 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedet denne uken

2 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedet denne uken

Amerikanske aksjer spratt sist fredag i et forsøk på å gjeninnhente de ukentlige tapene da investorene posisjonerte seg for Feds ledertale og data om detaljsalg i april.

Uken som kommer er full av viktige økonomiske data og hendelser som vil ha innvirkning på aksjemarkedet. Disse skiller seg ut: Taler fra FOMC-medlemmer og Feds styreleder Powell og dataene om detaljsalg for april.

FOMC-medlemmer og Fed-leder Powell skal holde viktige taler

Denne uken er FOMC-medlemmer veldig aktive. Viktige taler fra viktige komitémedlemmer vil prege aksjemarkedets kursaksjon i dagene som kommer.

Det hele starter i dag med at FOMC-medlem Williams taler på Mortgage Bankers Association’s Secondary and Capital Markets Conference i New York. John Williams er nestleder og fast medlem av Federal Open Market Committee, og samtidig leder han Federal Reserve Bank of New York, en av de mest innflytelsesrike bankene. Markedsaktørene følger nøye med på hans syn på den nåværende innstrammingssyklusen.

Jim Bullard følger tirsdag med en tale om de økonomiske utsiktene og pengepolitikken. Han er president for Federal Reserve Bank of St. Louis og et av de mest haukeaktige FOMC-medlemmene.

Senere på tirsdag skal Feds styreleder Jerome Powell snakke om inflasjon i New York på Wall Street Journals Future of Everything-festival. Inflasjon er den største bekymringen for finansmarkedene, og Powells syn på inflasjon kommer til å flytte aksjemarkedet.

Detaljhandelsdata for april

På tirsdag annonseres detaljsalget for april måned. Markedet forventer en økning på 1,5 %, etter en fremgang på 0,5 % forrige måned.

Forbrukeren er motoren for økonomisk vekst, og Feds pengepolitiske innstramming truer økonomien med en hard landing. Hvis det blir tilfelle, vil forbrukerdata være det første som viser det, så dette gjør tirsdagens detaljsalgsdata kritiske for aksjemarkedets retning.