Home » News » 3 beste mid cap-aksjer å kjøpe for porteføljediversifisering

3 beste mid cap-aksjer å kjøpe for porteføljediversifisering

Mid cap-aksjer gir vekst og stabilitet til en portefølje.

Porteføljediversifisering er en del av enhver investors strategi. En konsentrert portefølje kan gi større avkastning når den er på riktig side av markedet, men risikoen er høyere når den er på feil side.

Som sådan er nøkkelen å diversifisere porteføljen på en slik måte at man oppnår fordeler, noe som betyr at porteføljen vokser mer i et bullish marked og synker mindre i et bearish marked.

Det er ulike måter å oppnå diversifiseringsfordeler på. En måte er for eksempel å legge til selskaper fra ulike bransjer med lavere korrelasjonsgrad. En annen er å legge til mid cap og small cap selskaper i tillegg til klassiske large cap selskaper.

Mid cap-selskaper har en markedsverdi mellom 2 og 10 milliarder dollar, oppnådd ved å multiplisere gjeldende aksjekurs med antall utestående aksjer. De balanserer porteføljen, gir stabilitet og vekst. Så her er tre mellomstore aksjer å kjøpe for porteføljediversifisering: Health Equity, Arconic Corporation og First Horizon Corporation.

Health Equity

HealthEquity (NASDAQ:HQY) er et amerikansk teknologidrevet helseselskap fra Utah. Selskapet lar blant annet enkeltpersoner sammenligne helsekostnader og betale regningene sine, og aksjekursen er opp mer enn 20 % YTD.

De fleste analytikere er positive ettersom 21 av 30 har gitt en kjøpsanbefaling for aksjen, og 9 har en nøytral. Ingen analytiker har gitt en salgsanbefaling.

Arconic Corporation

Arconic Corporation (NYSE:ARNC) er et amerikansk selskap fra Pennsylvania som selger aluminiumsprodukter. Det ble grunnlagt i 1888 og sysselsetter nærmere 14 000 personer, og aksjekursen har steget med 32,19 % de siste tolv månedene.

Med dagens markedspris er Arconic verdsatt til 3,36 milliarder dollar og har en bedriftsverdi på 4,76 milliarder dollar.

First Horizon Corporation

First Horizon (NYSE:FHN) er en amerikansk regional bank fra Memphis, Tennessee. Selskapet tilbyr banktjenester og produkter til kunder i 18 amerikanske stater, og det ble grunnlagt i 1864.

De fleste banker betaler utbytte, og First Horizon er ikke et unntak. Terminutbytteavkastningen er 3,44 %, og utbetalingsgraden er 28,99 %. Selskapet er verdsatt til 9,44 milliarder dollar til gjeldende markedspris.