Home » News » 3 grunner til å kjøpe amerikanske aksjer

3 grunner til å kjøpe amerikanske aksjer

Amerikanske aksjer falt etter at Federal Reserve økte renten med 50 bp denne uken. Så er det noen grunn til å kjøpe aksjer her?

Onsdag hevet Federal Reserve i USA renten med 50 bp. Et svært etterlengtet trekk, det ble møtt med et børsoppgang.

På en eller annen måte så markedsaktørene på Feds beslutning som dueaktig i forhold til det som allerede var priset inn. Fordi Fed annonserte en mykere vei til kvantitativ innstramming, steg markedet på dagen for kunngjøringen om renteøkningen.

Men rallyet varte ikke lenge. Amerikanske aksjer endte uken kraftig lavere sammenlignet med hvor de stengte den dagen Fed økte, og utløste bekymring for at svakheten kan fortsette i ukene fremover.

Selv om det er mange grunner til å være bearish, her er noen motstridende:

  • Nasdaq 100 møter støtte
  • “Markets In Turmoil” – en kontrarisk indikator med en perfekt merittliste
  • Verdivurderingene ble forbedret

Nasdaq 100 møter støtte

Teknologisektoren var kanskje den mest berørte i år. Etter å ha avsluttet 2021 på topp, har Nasdaq 100-indeksen falt flere tusen poeng.

Nå møter den støtte ved 12 700-området, og et sprett over 14 000 vil bringe okser tilbake i kontrollen. Med andre ord, mens over 12 000 Nasdaq 100 forblir bullish, og et trekk over 14 000 vil utløse mer styrke.

CNBC kjørte sin berømte “Markets In Turmoil”-overskrift

Når aksjene faller kraftig, dominerer panikken. Investorer selger sine beholdninger på grunn av frykt for flere ulemper, og finansielle medier kjører dommedagsoverskrifter.

En slik overskrift er den nå kjente “Markets In Turmoil” fra CNBC. Den finansielle TV-en kjørte den 5. mai, en dag etter at Federal Reserve leverte sin FOMC-erklæring, på et tidspunkt da aksjemarkedet reverserte gevinster gjort i kjølvannet av Feds beslutning.

Bare dette er den perfekte kontrariske indikatoren.

Hver gang denne overskriften gikk på CNBC de siste 12 årene, ble den fulgt av en kraftig børsvending. Som sådan er gjennomsnittlig 1-års avkastning 40 %, og prosentandelen av 1-års avkastning er 100 %.

Med andre ord – dette er den kontrariske indikatoren med en perfekt merittliste.

Verdivurderingene ble forbedret

Under COVID-19-pandemien spratt aksjemarkedet fra den første nedgangen og steg til rekordhøye nivåer. Teknologisektoren ledet andre sektorer, og verdivurderingene nådde skyhøye nivåer.

Som sådan gir den nåværende korreksjonen bedre verdivurderinger for langsiktige investorer. For eksempel er Microsoft nå et selskap som genererer $8,45/aksje i FCF (fri kontantstrøm) og har en økende inntekt på 20 %. Til sammenligning, i 2019, økte inntektene med bare 15 %, og Microsoft hadde 4,34 USD/aksje etter FCF.

For å oppsummere, mens salget i 2022 kan ha skremt mange investorer, er slike korreksjoner ikke uvanlige, og forbedrede verdivurderinger kan friste de som er villige til å kjøpe på fall.