Home » News » Bør du kjøpe Shopify-aksjer etter fall på 75% fra toppene?

Bør du kjøpe Shopify-aksjer etter fall på 75% fra toppene?

Shopify stengte kraftig ned i går etter å ha rapportert økonomiske resultater for første kvartal 2022. Aksjekursen er ned 75 % fra ATH – så er det et godt tidspunkt å kjøpe nå?

Shopify rapporterte sine økonomiske resultater for Q1 2022 i går. Selskapet tapte 1,5 milliarder dollar for kvartalet, og aksjekursen falt med -14,91 %.

Shopify er nå ned 75% fra alle tiders høyder, og mange investorer har begynt å sammenligne det med Amazons nedgang under teknologiboblen. For at Shopify skal matche Amazons nedtrekk på 94 %, må den falle med ytterligere 75 % fra dagens nivå.

Likevel er mange fristet til å kjøpe. Men en nærmere titt på kvartalsresultatene burde skremme investorer som er villige til å hente aksjen her.

Shopify rapporterer enorme kostnadsøkninger

Nesten alt ser dårlig ut på gårsdagens rapport. Shopify rapporterte et tap på 1,5 milliarder dollar for kvartalet – i skarp kontrast til samme kvartal i fjor da det rapporterte et overskudd på 1,2 milliarder dollar.

Dessuten økte driftskostnadene massivt, mens abonnementstjenestene bare vokste med 7 %.

Hva med det tekniske bildet?

Shopify nådde over 1600 dollar for bare noen måneder siden. Den dannet et stigende kilemønster før det falt kraftig lavere.

På vei ned holdt ikke engang det runde $1000-nivået, og det ser ut til at COVID-19-nedgangene er neste.

Hva sier analytikere om Shopifys aksjekurs?

Et par dager før kvartalsresultatene opprettholdt Loop Capital sin hold-posisjon med et kursmål på $460/aksje. Dessuten opprettholdt Wedbush Morgan Securities sin kjøpsanbefaling med et kursmål på $630/aksje.

Shopify driver en skybasert handelsplattform designet for å betjene små og mellomstore bedrifter som selger online. Selskapet var investorenes yndling under COVID-19-pandemien, men nå har det snudd kraftig.

Under andre nyheter kunngjorde Shopify at de planlegger å kjøpe leverandør av e-handelsoppfyllingsteknologi Deliverr – noe som legger press på aksjen ytterligere. Den har til hensikt å betale 80 % kontant for en transaksjon verdt over 2 milliarder dollar.