Home » News » 3 grunner til å selge Facebook til tross for massiv aksjekursnedgang

3 grunner til å selge Facebook til tross for massiv aksjekursnedgang

Meta, selskapet bak Facebook, opplevde at aksjekursen falt massivt etter det siste kvartalsresultatet. Finnes det mer nedside?

En av de mest sjokkerende hendelsene i finansmarkedene fant sted nylig, da aksjene til Meta, Facebooks morselskap, så et rekordkursfall etter siste kvartalsopptjening. Når sant skal sies, var forventningene til kvartalet høye, gitt hva konkurrentene rapporterte, men nedgangen i aksjekursen ble utløst av mer enn bare et resultatmiss.

Det ser ut til at Facebooks forretningsmodell er truet av konkurrenter og regulatorer. Så her er tre grunner til å selge Meta-aksjer:

  • Yngre demografiske bruker ikke Facebook lenger
  • Endringer i personverninnstillingene påvirker inntektene
  • Det tekniske bildet ble bearish

Den yngre demografien går andre steder

Et av problemene med Facebook er de yngre som «migrerer» til konkurrenter. Hvis du spør en tenåring i dag om hans/hennes profil på sosiale medier, vil du knapt høre Facebook.

I stedet vil du høre TikTok eller Snapchat.

Ifølge en fersk studie bruker bare 27 % av dagens tenåringer Facebook, en kraftig nedgang sammenlignet med 97 % for ti år siden.

Endringer i personverninnstillingene påvirker forretningsmodellen

Et annet problem kommer fra regulering. Meta måtte endre personverninnstillingene, noe som vil ramme inntektene hardt i Q1 2022.

En av måtene Facebook tjente penger på var å spore opp brukernes internettaktivitet og selge den til tredjeparter. Med de nylige endringene i personverninnstillingene, vil ikke Facebook lenger kunne gjøre dette; Derfor er investorer redde og vil selge aksjen.

Det tekniske bildet ble bearish

Til slutt er det det tekniske bildet. Aksjen nådde en topp over $360 og dannet deretter et reverseringsmønster – en trekant.

Markedet konsoliderte seg under trekantens dannelse og brøt deretter ned etter siste inntjening. På vei nedover nådde aksjekursen sterk horisontal støtte gitt av et område som tidligere fungerte som motstand.

Men uten en meningsfull retur, vil selgere sannsynligvis presse på for mer. Med andre ord ble det tekniske bildet bearish, og prishandlingen ser svak ut. Med mindre prisen snur tilbake over $320, er skjevheten bearish.