Home » News » Pandemien kan være i sluttfasen, sier konsernsjefen i Moderna

Pandemien kan være i sluttfasen, sier konsernsjefen i Moderna

Koronaviruset har påvirket den globale økonomien de siste to årene, men det kan snart gå over.

Modernas administrerende direktør Stephane Bance sa til CNBC i et nylig intervju at det er rimelig å tro at pandemien er i sluttfasen.

Covid-19 har eksistert i mer enn to år nå. I løpet av den perioden har den globale økonomien blitt omformet ettersom selskaper og myndigheter har lært å ta i bruk nye måter for å få ting til å fungere.

I et intervju i dag sa Bance at Covid-19-pandemien nå kan være i sluttfasen. Moderna-sjefen sa;

"Det er 80% sjanse for at når omicron utvikler seg eller SarsCov-2-viruset utvikler seg, kommer vi til å se mindre og mindre virulente virus. Jeg tror verden var heldig med at omicron ikke var veldig virulent, men fortsatt ser vi tusenvis av mennesker dø hver dag rundt om på planeten på grunn av omicron.»

Moderna ønsker å utvide sin tilstedeværelse i Asia, og Bance diskuterte hvorfor selskapet ser på kontinentet. Han sa;

"Grunnen til at vi ønsker å utvide i Asia er viktigheten av den regionen. Det faktum at dette viruset ikke forsvinner … dette viruset kommer til å forbli hos mennesker for alltid, som influensa, og vi må leve med det."

Moderna-sjefen påpekte at han synes selskapets ekspansjon til Asia er veldig spennende. Moderna planlegger å åpne nye datterselskaper i Malaysia, Taiwan, Singapore og Hong Kong.

Utvidelsen kommer etter hvert som det farmasøytiske selskapet fortsetter å øke produksjonen og distribusjonen av sin COVID-19-vaksine og fremtidige mRNA-vaksiner og terapeutika.

For øyeblikket er ikke Modernas RNA-vaksine tilgjengelig i Hong Kong til tross for den nylige økningen i Covid-tilfeller. Bance konkluderte imidlertid med at selskapet jobber hardt for å få de nødvendige regulatoriske godkjenningene for å gjøre vaksinen tilgjengelig i Hong Kong.